avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie pe baza de testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie pe baza de testament

Cum pot intra in posesie pe baza de testament ?
Unchiul decedat mi-a facut un testament la notar,nu are copii dar are nepoti si o sora in viata.Pot merge sa solicit la notar Certificatul de mostenitor ? ce pot face cu acest certificat ?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:34, 23 Iulie 2014
Nu ati precizat nimic in legatura cu sotia unchiului , care a decedat. Este posibil ca fiul acesteia sa aiba drepturi la acest apartament , in functie de ce drepturi avea mama sa, sotia unchiului dvs. Faptul ca nu a facut succesiunea dupa decesul mamei sale, din motive financiare , nu inseamna ca trebuie sa-l dispretuiti . Si "pana una,alta" nu e chiar atat de usor sa-l evacuati . Inainte de toate , trebuie dezbatuta succesiunea, iar ceilalti mostenitori sa accepte acel testament .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)