Buna ziua!
Ma poate ajuta si pe mine cineva?
Am nevoie de factorii de risc pentru codurile COR mai sus amintite! Modelul de cerere pentru identificarea factorilor de risc o am, vreau doar sa stiu ce trebuie bifat?
Need help :D
Identificarea factorilor de risc nu se rezuma doar la bifarea unor casute, intr-un formular intocmit de cele mai multe ori aleatoriu.
Gasiti pe site-ul www.inspectiamuncii.ro un Ghid de evaluare a riscului (publicat si in brosura in februarie 2007 si care se gaseste disponibila la ITM), care contine mai multe etape care trebuie parcurse de catre un angajator (care doreste si ii este permis de catre Legea ssm nr. 319/ 2006 sa se ocupe inclusiv de activitatea de prevenire si protectie), pentru identificarea si evaluarea riscurilor profesionale.
Legea ssm nr.319/ 2006 mentioneaza:
-art.9 (4) În cazul micro-întreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
Cel mai corect pentru dvs. este sa apelati la un Serviciu extern de prevenire si protectie pentru prestarea acestei activitati.
Cerere? Ce intelegeti prin cerere, fisa de expunere la riscuri profesionale care o inaintati medicului de medicina muncii sau va referiti la identificarea si evaluarea riscurilor din unitate?
In cazul acesta e simplu, gasiti FISA de identificare a factorilor de risc profesional in anexa nr 3 din HG nr. 355/2007 actualizata, privind supravegherea sanatatii lucratorilor, unde bifati in rubricele fisei,acolo unde este cazul, functie de conditiile si riscurile particulare prezente la respectivul loc de munca.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
bucurescumar... a scris: "....Am nevoie de factorii de risc pentru codurile COR mai sus amintite! Modelul de cerere pentru identificarea factorilor de risc o am, vreau doar sa stiu ce trebuie bifat ? ... "
Fisa din HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare este doar un model, general valabil, pe care sustineti ca il aveti deja.
Pentru a bifa corect in casute, trebuie sa detineti cel putin identificarea riscurilor si ulterior evaluarea de risc de care am amintit in mesajul meu anterior, materiale care se intocmesc pe activitati desfasurate (conform COR), locuri de munca/ posturi de lucru (conform CAEN), mediu de lucru, echipamente de lucru utilizate la locul de munca/ postul de lucru.