Abia acum am reusit sa vad ce polemica am fost in stare sa produc!
Am fost ocupat cu alte formalitati, umblat dupa materiale ptr renovat, etc. si in plus nu am primit mesaje de avertizare pe mail :-/ pentru a putea raspunde.
Ieri am trimis on-line la ENEL cererea de schimbare a titularului la care am atasat si copia contractului de vanzare/cumparare unde am sters informatiile cu privire la pret si provenienta banilor.
Astazi am fost contactat de o reprezentanta din partea ENEL si indrumat sa ma prezint la un punct de lucru ENEL ptr a semna contractul de furnizare.
Nu am fost intrebat de ce am sters informatii din contractul de v/c si nici nu s-a pus aceasta problema.
Intrebarea mea nu viza temeiul legal ci numai forma sub care trebuie depusa copia actului de proprietate.
Temeiul legal il reprezinta asa cum a precizat si @thran, art. 12/B/g din HG 1588/2007 dar conform principiului ca acolo "unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga".
g) Ia dobândirea proprietatii, sa depuna In copie, Ia asociatie, actul de proprietate;
O formulare generala care trebuie sa ii corespunda tot o aplicare generala, nu se precizeaza ca trebuie depusa o copie integrala sau fara stersaturi.
Se intelege ca se poate depune o copie printata pe hartie roz si/sau parfumata asa cum se poate depune si o copie de pe care au fost inlaturate anumite pasaje care nu prezinta interes pentru registratorul cartii de imobil sau al politistului de proximitate care verifica cartea de imobil.
Nu il intereseaza pe responsabilul cartii de imobil/politist pretul apartamentului si provenienta banilor inscrise in contractul de v/c.
Actul de proprietate a fost intocmit legal fiind autentificat la un notar, pe prima pagina partile pot fi identificate prin CNP si adresa (se dau copii ale actelor de identitate), pe ultima pagina exista numele partilor si de asemenea se ataseaza incheierea de autentificare cu nr. si data.
Am fost ieri la presedintele asociatiei sa solicit inscrierea in cartea de imobil dar nu era acasa asa ca voi incerca sa il gasesc azi mai pe seara si va tin la curent cu evolutia "evenimentului".
Parerea mea este ca sunt suficiente prima si ultima pagina insotite de copia incheierii de autentificare. Eventual ii arati originalul ptr a demonstra ca paginile respective fac parte din contractul original si nu cred ca are ce comenta.
Ma intreb ce va face cind voi refuza sa ii prezint un contract complet fara stersaturi?
Nu mai face inscrierea in carte de imobil??:)
Conform Anexei 5 din HG 839/2006 actualizata privind continutul cartii de imobil aceasta
nu cuprinde vreo rubrica in care sa se precizeze nr. actului de proprietate si atunci se pune intrebarea de ce sa ii dau copie dupa document din moment ce nu se inregistreaza nicaieri primirea sau nr. actului de proprietate?
[ link extern ]
Presedinte asociatiei de proprietari trebuie pus sa semneze pentru primirea copiei !