avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnscriere in cartea de imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnscriere in cartea de imobil

Pentru inscrierea in cartea de imobil este suficient sa depui doar prima si ultima pagina din contractul de vanzare/cumparare (unde apar numele si semnaturile vanzatorului/cumparatorului precum si incheierea de autentificare a contractului?

Doar nu il intereseaza pe presedintele asociatiei de proprietari valoarea apartamentului si modul de desfasurare al tranzactiei sau de unde provin banii ptr achizitionarea apartamentului!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:21, 29 Iulie 2014
M-am intalnit in seara aceasta cu presedintele AP si m-am inscris in carte de imobil.

Doar ptr amorul artei si a vedea ce imi solicita presedintele m-am dus pregatit cu 3 variante de copii ale actui de proprietate, o varianta cu prima/ultima pagina si actul de autentificare pe care nu am sters nimic ptr ca nu apareau informatii despre pret, o varianta cu toate paginile in care am sters cu un marker informatiile despre pret si o ultima varianta cu copia intregului act fara stersaturi si cu copiile actelor de identitate. in plus aveam si releveul apartamentului.

Primul data i-am aratat cele 3 pagini si originalul actului.

Nu l-a interesat sa ii las vreo copie a actului, s-a uitat in treacat peste copie si a inscris in cartea de imobil doar nr. actului.

Chiar m-am suparat dupa cat de pregatit ma dusesem sa il contrazic in cazul in care incepea cu comentariile despre modul de prezentare al actului de proprietate!

Pana la urma cred ca este la optiunea fiecarui presedinte AP daca opreste sau nu copii dupa actele de proprietate chiar daca este o obligatie legala.

Atat timp cat in cartea de imobil este trecut un nr. al actului de proprietate, in opinia mea este suficient ca proprietarul demonstreaza ca detine locuinta respectiva in mod legal.
:oops:
Adica v-ati dus "pus pe razbel" si v-ati trezit in fata unui "indiferent" la paraponul dv. :giggle:
Cam asa ceva!
Am incercat sa-i explic ca m-am pregatit "indelung" ptr confruntare cu argumente legislative (pareri pro si contra de pe forum) si cand colo am ramas cu :O !
Oricum, mi-a placut de presedinta, ptr ca este vorba despre o femeie, stia ce vorbeste, gospodina, era la curent cu legislatia si bineinteles cu can-can-urile din bloc;), adica cam tot ce trebuie sa stie un presedinte de asociatie.:)
E bine ca aveti un presedinte prietenos dar sunt cateva aspecte de punctat:
- pentru inscrierea in cartea de imobil sunt necesare datele inscrise in actele de identitate ale tuturor persoaneloe ce locuiesc in apartament si nu acutul de proprietate
- actul de proprietate se depune in copie la asociatie pentru ca asa prevede legea si este necesar pentru multe altele si nu pentru cartea de identitate
- atunci cand asociatia va avea nevoie de actul de proprietate al tuturor ori numai al dumneavoastra, o sa-i para rau presedintei ca nu a solicitat aceste copii.
Sunt mai multe situatii in care asociatia are nevoie de actele de proprietate ale tuturor ori numai ale unor proprietari si nu mai detaliez aici.
Inscrierea in cartea de imobil in baza cartilor de identitate este normala.
La fel de normal mi se pare ca trebuie sa dovedesti ca esti proprietarul locuintei respective si ca trebuie sa depui o copie a actului de proprietate insotita de releveu, din aceste docuemente rezulta suprafata, cota indiviza, etc. Sunt de acord cu depunerea acestor acte in copie dar nu sunt de acord cu dezvaluirea pretului, precizez ca nu sunt paranoic si nici nu sufar de mania persecutiei!:) dar aceasta informatie imi pare un lucru personal asa cum nici informatiile privind locul de munca sau veniturile nu prezinta interes ptr asociatia de proprietari.
Daca presedintele AP imi va cere la un moment dat de copia actului de proprietate i-o voi da tot asa cum si acum am vrut sa-i predau copia actului dar nu a vrut sa o primeasca.
Multumesc tututor ptr lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? ce acte ... CBM CBM Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari? Ce acte sunt necesare pentru inscrierea in asociatia de proprietari? Poate un proprietar să refuze ... (vezi toată discuția)
Amenintarea administratorului cu refuz acord teava gaze livia31 livia31 Am achizitionat recent un apartament in Bucuresti si administratorul mi-a cerut o sumedenie de informatii pentru cartea de imbobil, inclusiv copie dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare la administratia blocului lucian1956 lucian1956 Buna seara, In urma cumpararii unui apartament, am inteles ca trebuie dusa o copie a contractului de vanzare cumparare si o copie dupa C.I.-ul ... (vezi toată discuția)