Buna, am si eu o intrebare.
Ascultarile telefonice pot fi proba intr-un dosar ?
(Unui prieten i se asculta telefonu...,din acele ascultari a ajuns acuzat ca a vrut sa influenteze un martor intr-un proces penal pe rol)
As vrea sa va intreb: Poate sa il acuze intr-un dosar penal? Daca il acuza , ce pedeapsa? il acuza dupa codul penal actual sau dupa Noul Cod Penal 2009 ?
Este adevarat, doar ca legea e grea pe acest aspect si mai mereu exista probleme in practica judiciara cand se formuleaza aparari corespunzatoare de catre avocati.
cred ca o fi vorbit ceva prosti pe acolo o fi zis "nu te prezenta" "la ce sa mergi" oricum ceva prosti de astea ca au vorbit ca de la prieten la prieten . De ajutat nu ii ajuta in rezolvarea cazului penal in care e implicat martorul doar la ce ii ajuta , sa mai bage pe unu la puscarie pe motiv ca a "e periculos in libertate si influenteaza martorul" deci il inchidem :)) sa nu mai influenteze martorul banuiesc ca asta e un fel prin care se poate arata cat de corecti sunt si cum iau ei masuri =D>.
Il acuza doar pe ce a inteles XXX din interceptare conv tel, chiar nu inteleg cum il poate acuza daca doi prieteni x si y vb intre ei "LA TELEFON" si x zice catre y : ba nu te duce dai in p..... B-) si aude xxx care asculta telefonul... Deci domnul x la puscarie a influentat martorul :)) frumoasa lege in romania.
Deci ca o concluzie mare grija la ce vorbim pe telefon sa ne tinem parerile pentru noi , sa nu le impartasim altora , si pana la urma care sunt drepturile noastre mai avem ceva drepturi in tara asta ??? X-(
Cazul e grav in opinia anchetatorilor.
Cand se aduce atingere la probe arestarea e clara.
Dar ca sa poti face aprecieri pertinete trebuie sa studiezi, sa gandesti si cunosti toate posibilitatile care exista, ceea ce nu este la indemana oricui.
Problema cu influientarea probatoriului constituie un caz care duce si la arestarea preventiva.
Diferenta dintre legal si ilegal este mult mai mare decat se poate percepe in acest caz.