avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ascultare telefon?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ascultare telefon?

Buna, am si eu o intrebare.
Ascultarile telefonice pot fi proba intr-un dosar ?
(Unui prieten i se asculta telefonu...,din acele ascultari a ajuns acuzat ca a vrut sa influenteze un martor intr-un proces penal pe rol)
As vrea sa va intreb: Poate sa il acuze intr-un dosar penal? Daca il acuza , ce pedeapsa? il acuza dupa codul penal actual sau dupa Noul Cod Penal 2009 ?
Cel mai recent răspuns: Godric935 , utilizator 13:30, 6 Decembrie 2010
Este adevarat, doar ca legea e grea pe acest aspect si mai mereu exista probleme in practica judiciara cand se formuleaza aparari corespunzatoare de catre avocati.

avocat Claudiu Lascoschi
Adevarat,daca este vorba de AVOCATI:),care stiu meserie.:D.Ori nu e cazul!:P
cred ca o fi vorbit ceva prosti pe acolo o fi zis "nu te prezenta" "la ce sa mergi" oricum ceva prosti de astea ca au vorbit ca de la prieten la prieten . De ajutat nu ii ajuta in rezolvarea cazului penal in care e implicat martorul doar la ce ii ajuta , sa mai bage pe unu la puscarie pe motiv ca a "e periculos in libertate si influenteaza martorul" deci il inchidem :)) sa nu mai influenteze martorul banuiesc ca asta e un fel prin care se poate arata cat de corecti sunt si cum iau ei masuri =D>.
Il acuza doar pe ce a inteles XXX din interceptare conv tel, chiar nu inteleg cum il poate acuza daca doi prieteni x si y vb intre ei "LA TELEFON" si x zice catre y : ba nu te duce dai in p..... B-) si aude xxx care asculta telefonul... Deci domnul x la puscarie a influentat martorul :)) frumoasa lege in romania.
Deci ca o concluzie mare grija la ce vorbim pe telefon sa ne tinem parerile pentru noi , sa nu le impartasim altora , si pana la urma care sunt drepturile noastre mai avem ceva drepturi in tara asta ??? X-(
Cred ca axagerati.Doar pentru atit nu cred ca poate fi pusa sub acuzare o persoana.:)
Cazul e grav in opinia anchetatorilor.
Cand se aduce atingere la probe arestarea e clara.
Dar ca sa poti face aprecieri pertinete trebuie sa studiezi, sa gandesti si cunosti toate posibilitatile care exista, ceea ce nu este la indemana oricui.
Problema cu influientarea probatoriului constituie un caz care duce si la arestarea preventiva.
Diferenta dintre legal si ilegal este mult mai mare decat se poate percepe in acest caz.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate ?! sau nu ... badguy_goodguy badguy_goodguy Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa? Sunt unele \"guri rele\" care afirma chiar ca atunci ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile telefonice ,,!!!!!!!! cristiancsv cristiancsv in cazul unui dosar penal ,de evaziune fiscala;(cum ca as fi dat si primit bani cu dobinda);;procurorul poate cere inregistrarea convorbirilor telefonice ,,si ... (vezi toată discuția)