avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren extravilan in intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren extravilan in intravilan

Buna ziua, bunicul meu a avut un teren arabil de 194 mp, in " CONVENTIE de folosire a terenurilor cu destinatie pentru gradini" timp de 20 de ani dupa moartea bunicului terenul a revenit tatalui. Asta sa intamplat in 2005 terenul are doua laturi la strada iar in lateral sau construit case si in stanga si in dreapta, rugamintea mea la dumneavoastra este daca se poate face ceva sa schimb destinatia terenul sa poata deveni intravilan
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 21:35, 22 Iulie 2014
Veti depune la primarie o cerere prin care sa solicitati trecerea terenului din extravilan In intravilanul localitatii.
Multumesc pentru raspuns
Trecerea din extravilan in intravilan nu se realizeaza asa simplu printr-o cerere !!!!

Trecerea unui teren din extravilan in intravilan se face numai in baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), terenul fiind ulterior inclus in PUG. In vederea intocmirii unui PUZ, trebuie sa luati legatura cu un arhitect, pretul realizarii unui PUZ, precum si durata intocmirii acestuia variind in functie de complexitatea proiectului. Dupa intocmirea acestuia, PUZ-ul trebuie aprobat de autoritatea locala administrativa competenta (Consiliul local, judetean etc). Cat priveste termenul de intocmire si aprobare a unui PUZ, trebuie sa luati in calcul cel putin cateva luni, perioada care depinde de viteza de reactie a tuturor celor implicati in acest proces.

Dar daca spuneti ca s-a construit in preajma imobilului dvs este posibil sa se fi facut toate aceste demersuri, fara sa mai cada in sarcina dvs. Puteti afla de la un autorizat in cadastru daca acum terenul dvs se afla in intravilan, el stie cu siguranta acest lucru sau puteti intreba pe vecinii dvs care au cadastru.
Dar cu o simpla cerere adresata primarului in acest sens , de a trece un teren din extravilan in intravilan , nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate de intrare in intravilan arvat_t arvat_t Posed un teren in extravilanul loc. Ovidiu,jud.C-ta la 200m de un cartier rezidential,cum pot solicita intrarea terenului in intravilan. (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)