avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Zile libere deces in familie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Zile libere deces in familie

Buna ziua, vreau sa stiu daca pentru decesul socrului functionarii publici beneficiaza de zile libere cu ocazia inmormantarii???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 23 Iulie 2014
Art. 24 din OG 6/2007:
In afara concediului de odihna, functionarii publici mai au dreptul, in conditiile legii, la zile de concediu platit in cazul urmatoarelor evenimente familiale deosebite:
....
c) decesul sotiei/sotului functionarului public sau al unei rude de pana la gradul al III-lea a functionarului public ori a sotului/sotiei acestuia, inclusiv - 3 zile lucratoare;
....
Ok. sunt multumit de raspuns .Dar la serviciu (sunt functionar la o Primarie de Comuna) ei merg pe Hotararea de Guvern nr.250/1992 cu modificarile si completarile ulterioarela art.24 litera c.si imi spun ca nu ma incaderez .Care este adevarata lege ?? Daca puteti sa ma ajutati doresc un raspuns.Cu inmormantarea la tara chiar am pierdut 3 zile din concediul de odihna.Va multumesc.
OG 6/2007 se aplica functionarilor publici

HG 250/1992 se aplica personalului contractual - adica persoanelor care au incheiat c.i.m.

HG 250/1992 , art.24:
(1)In afara concediului de odihna, salariatii din administratie publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare au dreptul la zile de concediu platite, in cazul urmatoarelor evenimente familiale deosebite:
a) casatoria salariatului - 5 zile;
b) nasterea sau casatoria unui copil - 3 zile;
c) decesul sotului sau al unei rude de pina la gradul 2 a salariatului - 3 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere functionari publici in cazul decesului unui membru de familie Geo_MVG Geo_MVG Buna seara ,am un prieten functionar public intr-o primarie,si caruia i-a decedat bunica din partea mamei.Va rog sa-mi spuneti la cate zile libere platite are ... (vezi toată discuția)
Ref.negociere ccm daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti unde este prevazut dreptul salariatului de a beneficia de zile libere in anumite situatii (ex.deces in familie, casatorie copii etc.) ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite pentru decesul unei rude florinovici florinovici O persoana care are un deces in familie, are dreptul la cateva zile de concediu platit ? (vezi toată discuția)