avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj dupa 30 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj dupa 30 de ani

Buna ziua.

Anterior casatoriei cu mama mea, tata a mai fost casatorit inca o data - 2 ani, din casatorie rezultand un copil.
In timpul casatoriei a achizitionat un apartament prin credit 20 de ani (avans prin imprumut la cec si restul tot imprumut) dar se pare ca la divort nu s-a facut partajul. Pe actul de proprietate apare si tata si fosta lui sotie. Ei au fost casatoriti in fapt 2 ani si ea nu a avut loc de munca, creditul fiind contractat exclusiv pe numele tatalui meu.

Zilele trecute am descoperit ca fosta sotie a tatalui meu, recasatorita si ea a facut un credit de nevoi personale la Piraeus bank declarand domiciliul la adresa noastra#.

Cum situatia este foarte incalcita, imi puteti spune care ar fi cea mai buna cale de rezolvare? Casatoria lor a durat din 78 pana in 79, iar divortul a fost pronuntat in 82 deoarece exista si un copil. Ptr apartament tata a platit 20 de ani, deci la ce am putea sa ne asteptam ca sa putem trece apartamentul numai pe numele lui si al mamei mele?

De asemenea uzucapiunea de 30 de ani s-ar putea aplica in acest caz?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 11:40, 26 Iulie 2014
cine este proprietar in acte al apartamentului? Acela conteaza. Daca este doar tatal d-voastra e Ok. Daca nu, va trebui facut partajul judiciar intre el si fosta sotie. Se poate incerca si uzucapiunea insa trebuie vazut daca sunt indeplinite toate conditiile uzucapiunii, nu doar termenul de 30 de ani. Ar trebui vazut daca este indeplinita conditia uzucapiunii deoarece in urma partajului si fosta sotie va ramane cu ceva- sulta,ceea ce banuiesc ca nu este de dorit. Inca o data: Cine este proprietar tabular- in CF al apartamentului- acela conteaza. Daca este doar tatal d-voastra, apartamentul este doar al lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune petreraluca petreraluca Vreau sa aduc la cunostinta urmatoarea situatie: Tatal meu a murit acum 5 ani...parintii mei au divortat in urma cu mult timp insa s-au impacat fara sa se ... (vezi toată discuția)
Pastrarea apartamentului dupa divort amiabil Doina_Iordachi Doina_Iordachi Buna ziua Am si eu o problema si v-as ruga, daca puteti, sa ma ajutati. Cu un an in urma am divortat dupa 28 ani de casnicie, fostul sot parasind domiciliul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune popikdani popikdani Bună ziua. Va scriu în legătură cu următoarea situație. Apartamentul în care am crescut și în care acum locuiește doar mama după decesul tatălui ... (vezi toată discuția)