avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Animale otravite
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Animale otravite

Acum o jumatate de ora in urma, cand ma duceam sa inchid animalele, am auzit un miorlait din sura. In sura am fan. Pentru ca lipsea de 2 zile cotoiul familiei, am urcat sus pe scara si l-am strigat. Nu am dat de motan, dar am dat de celelalte doua mate ale mele, una peste alta, la propriu. Chiar era una peste alta intr-o pozitie ciudata. (in total am 4 pisici - 1 motan, 1 pui, si 2 mate). Mi-a trecut prin gand ca poate fata una dintre ele - mieunatul era acelasi, gatuit, si e in comportamentul pisicilor sa isi creasca impreuna puii. Dar din cate imi aminteam eu, nu imi aminteam sa fi fost vreuna gestanta. Am pus laterna pe ele, le-am privit, una dintre ele nu se misca deloc. Nu isi putea inchide nici botul, pe fan era plin de saliva. Am pus laterna in ochi si pt prima data am vazut cum irisul unui animal nu reactioneaza. Am pus mana pe una dintre ele - avea temperatura corpului scazuta. Erau in dureri si mieunatul acela era ultimul lor mieunat, cu ultimele puteri. Le-am coborat jos si le-am dus in casa, unde, desi stiu ca nu e bine, le-am administrat lapte cu seringa, singurul lucru pe care il mai puteam face. Veterinarul pe care il cunosc eu stiu ca nu are injectia ca sa le scuteasca de dureri; iar la altul necunoscut nu indraznesc sa ma duc la ora asta - e noapte. Asa ca acum, pisicile isi dau ultimul lor suflu in dureri imense; irisul ochilor le-a ramas tot deschis macar ca e in lumina; respira intrerupt si cu spasme, mai scotand un mieunat gatuit uneori.

Nu cred ca otrava a fost pusa pe proprietatea mea, am cautat in podul surii. Cred ca vreunul din vecini le-a dat sa manance ceva, si curios cum s-au tras, amandoua, in pod. Motanul lipseste de mai demult. Maine as vrea sa chem politia. As dori cineva sa ma ajute cineva si sa imi spuna drepturile mele. Am sanse sa dau pe cineva in judecata daca i se gaseste otrava pe proprietatea lui si pisicile mele au murit din cauza ei? Sobolani otraviti sau soareci otraviti nu cred ca intra in discutie, toata viata am stat la casa si nu am vazut o pisica sa moara din cauza unui soarece otravit. Se poate interveni juridic cum ca cutare a pus otrava pe pamantul lui cu intentia de a imi otravi pisicile mele? Otrava aceea folosita de el, avea ce sa caute acolo, macar ca e pe pamantul lui?

edit: rog pe un admin sa in mute topicul pe aria potrivita, nu el am cu chestiile juridice si nu am stiut unde sa scriu, in speranta ca voi primi mai multe raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: anca13 , utilizator 19:11, 20 Ianuarie 2010
Trebuie sa duceti cadavrele pisicilor la un dispensar veterinar pentru ca in urma autopsiei sa se pronunte medicii daca au fost otrvite sau care este cauza mortii si sa va dea in scriss acest lucru.
Sesizati organizatiile de protectie a animalelor pentru a va ajuta sa depuneti plangere impotriva vinovatilor.
Pe linie civila puteti apoi formula o actiune de daune impotriva vinovatilor.
in primul rand poate ca ar trebui sa duceti pisicile la un spital veterinar, dotat cu laborator de analize, unde va pot spune exact daca au fost otravite.
in al 2lea rand, nu stiu daca se vor ostenii politistii sa faca investigatii pt 2 "matze". de multe ori nici oamenii nu sunt bagati in seama, dar barami animalele.
eventual daca aflati cine este responsabil acesta se poate eschiva ca a pus otrava pt soareci/sobolani si a venit "matza" si si-a bagat "botul".
e cam greu de dovedit. si mie mi-a fost otravit un caine si desi banuiesc cine este responsabil, nu pot dovedi nimic.
@r_gabi: in privinta otravii nu incape indoiala. Amandoua pisicile in dureri, s-au retras, una langa alta, in podul surii. Nu raspundeau la lumina laternii, botul inclestat, nu se puteau misca, temperatura corpului scazuta. Daca asta nu e otrava, atunci ce e? Mai ales ca au patit amandoua acest lucru + motanul de care nu mai stiu nimic. Nu cred ca are rost sa se mai faca o autopsie, poate doar din motivul de a primi acel "in scris" cu dovada ca au fost otravite, dar apoi, unde ma duc cu dovada aceea mai departe?

In organizatiile pentru animale si de caritate nu am incredere, asta e alta poveste, experienta proprie, pe care poate o sa o spun mai incolo.

Va rog sa imi dezvoltati linia civila - plangere pentru... daune? Sa inteleg ca nu exista lege privind omorarea animalelor?

@anca13: o sa ii fac eu sa se osteneasca. Cat despre eschivare, am mai spus, de cat timp stau la casa nu am mai vazut matza moarta din cauza unor soareci otraviti. Mai ales in zilele noastre, nu stiu sigur, dar banuiesc ca otrava aceea pentru soareci se face cu anumite doze, incat sa nu afecteze un alt animale care manca lesul soarecului. Imi pare rau ca ti-ai pierdut un caine; dar asta nu e o resemnare pentru mine.

Va rog sa ma ajutati. Bani pentru daune nu vreau; vreau doar sa se faca o anume dreptate si atat.
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
fulminator, utilizator
Pentru a formula o astfel de actiune va trebuiesc cauzele decesului,stabilite in mod legal de persoane specializate si sa cunoasteti vinovatul ca sa cunoasteti pe cine trebuie sa chemati in judecata.
Si eu sunt un iubitor de animale si as vrea sa va intreba ceva-intrebare pusa cu cea mai mare buna credinta si care sper sa nu va supere-care este valoarea unei pisici?
Va pun aceasta intrebare tocmai pentru a sti care poate fi valoarea acestor daune.
Mergeti pentru documentare-pentru ca nici eu nu stiu mai mult la una din organizatiile specializate si mi se pare ca este o lege de protectie care in acest moment imi scapa.
Va rog sa verificati !

Si mie imi sunt dragi animalele, in special pisicile(se vede si din avatar)fie ca sunt maidaneze fie ca sunt ale cuiva.
Si mie mi-au fost otravite pisici si caini chiar, am suferit si mi-a trecut.
Nu prea aveti ce face in tara noastra Romanica, unde nici oamenii nu au parte de un tratament cuvilizat.
Sa nu uitam ca nu suntem la "politia animalelor", pe AP.
Exista doar o solutie morala , sa-i spunem asa, de a descoperi faptasul si de a-l
spune tuturor celor care iubesc animalele , daca mai exista asa ceva in localitate.
Altfel...pierdere de timp ..bani...si NERVI!
Imi pare rau , sincer!

Alte discuții în legătură

Pot reclama sau da in judecata un petshop? ContSters326867 ContSters326867 Buna ziua, de multi ani fac cumparaturi de la un petshop de la mine din cartier, unde vand direct patronii- o doamna si fiul ei (de obicei cam neatent). Eu am ... (vezi toată discuția)
Animale de companie si proprietatea (raspundere civila? penala? contraventionala?) smeagull smeagull Buna seara, Va cer sfatul in numele unor prieteni care au urmatoarea problema: locuiesc la casa, intr-un cartier nou de vile. Si-ar dori sa creasca o ... (vezi toată discuția)
Instigare la otravirea animalalelor de pe strazi sierra sierra Nu stiu daca postez in forumul potrivit dar poate ma ajutati cu niste lamuriri. Exista site-uri romanesti unde autorii publica articole in care indeamna ... (vezi toată discuția)