avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere copil major

Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la 25 de ani asa cum prevede hotararea de divort? E conditionata plata pensiei de continuarea studiilor la zi? Daca el va urma cursurile unei facultati private sau la fecventa redusa va trebui sa platesc pensie in continuare?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 14:48, 22 Mai 2009
"se plateste pensia pana la majorat sau pana la noi dispozitiuni!"
Pensia de intretinere era datorata pana la majoratul minorului. La implinirea varstei de 18 ani, copilul trebuia sa se adreseze insantei pentru stabilire pensie intretinere major, facand dovada ca se afla in continuarea studiilor si in nevoie.
deci,de cand nu va mai plati pensia alimentara si cum ar trebui sa procedeze?va multumesc
Din luna urmatoare celei in care copilul implineste virsta de 18 ani nu mai subzista obligatia de plata. In cazul in care copilul major isi continua studiile , el va trebui sa solicite , prin instanta, continuarea platii pensiei, facind dovada ca este student, ca nu obtine venituri din munca si ca se afla in nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara law 2012 law 2012 Buna ziua, As avea si eu o intrebare, poate a mai fi fost abordat subiectul in acest forum dar nu am gasit raspunsul. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere PATRASCU_IUL PATRASCU_IUL Buna ziua, Am nevoie de ajutor. Am o fiica de 23 de ani dintr-o casatorie anterioara. Am platit pensie de intretinere ,in urma unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru majori dorin87 dorin87 salut , am 21 de ani sunt la facultate la distanta anul 2, in acelasi timp si lucrez avand un salariu de 650 de ron, in conditiile ca imi voi baga demisia si ... (vezi toată discuția)