avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Procedura Act Aditional la Contractele de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Procedura Act Aditional la Contractele de Munca

Buna ziua,

Am o rugaminte - daca se poate. .

Care este procedura legala pentru semnarea unui act aditional la Contractul de Munca al unui angajat, in sensul modificarii functiei si a salarizarii ?

Exista cadru legal care stipuleaza pasii de urmat, ca si obligatii de tipul ca ambele parti sa fie de buna credinta, samd, precum si cazurile cand actul aditional poate fi lovit de nulitate ?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 2 Octombrie 2009
Instiintarea angajatului cu 15 zile inainte trebuie realizata in scris? Si daca da, exista exceptii de la aceasta regula (de exemplu, in cazuri in care volumul de acte aditionbale, si, implicit de instiintari este foarte mare)? In plus, care sunt penalizarilecare se aplica in astfel de cazuri?
Multumesc frumos,
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art. 17. - (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice. (OUG 55/2006)
(1.1) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz. (Legea 371/2005)
2. Din citatele de mai sus eu inteleg ca nu e neaparat nevoie ca viitorul salariat sau salariatul sa fie informat in scris. In momentul semnarii CIM sau a actului aditional el stie ce semneaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate/putere de lucru judecat actiune in constatare/realizare, da au ba? serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o intrebare legat de actiunea in constatare intr-o problema de dreptul muncii. Daca introduc o actiune in realizare si daca ar fi sa pierd, pot sa ... (vezi toată discuția)
Incadrare functie ilegala in cim PERESCU ANDREEA PERESCU ANDREEA Buna ziua, Mi s-a schimbat incadrarea din consilier juridic in jurisconsult, printr-un act aditional la CIM, care a fost inregistrat prin Revisal. La ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea de munca lin-len lin-len Am lucrat in cadrul unei autoritati publice locale, timp de 3 ani, timp in care am dobandit mai multe functii, inscrise sau nu in cartea de munca. De ... (vezi toată discuția)