avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces verbal de contraventie contestat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces verbal de contraventie contestat

Buna ziua,
Ce statut are un prcoes verbal contestat?
In speta, in urma unui eveniment rutier, mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie prin care sunt invinuit de cele intamplate. Intrucat aspectele consemnate in acest proces verbal nu sunt conforme cu realitatea, am depus o plangere la judecatorie prin care contest acest fapt, procesul fiind pe rol.
Acum am primit o adresa de la judecatorie prin care mi se atribuie calitatea de parat pentru despagubirea daunelor produse in urma evenimentului rutier. (un alt proces, mai exact am fost dat in judecata).
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in acest caz, respectiv faptul ca sunt chemat in judecata in baza unui proces verbal care este contestat si nu are solutie data de instanta.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
s.stefan, utilizator
Solicitati suspendarea procesului de daune, pana la solutionarea definitiva a plangerii contraventionale. Cererea se face in baza:

Art. 413 cod procedura civila:

Suspendarea facultativa
(1) Instanta poate suspenda judecata:
1. cand dezlegarea cauzei depinde, in tot sau in parte, de existenta ori inexistenta unui drept care face obiectul unei alte judecati;
2. cand s-a inceput urmarirea penala pentru o infractiune care ar avea o inraurire hotaratoare asupra hotararii ce urmeaza sa se dea, daca legea nu prevede altfel;
3. in alte cazuri prevazute de lege.
(2) Suspendarea va dura pana cand hotararea pronuntata in cauza care a provocat suspendarea a devenit definitiva.
(3) Cu toate acestea, instanta poate reveni motivat asupra suspendarii, daca se constata ca partea care a cerut-o nu are un comportament diligent in cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversand solutionarea acestuia, ori daca urmarirea penala care a determinat suspendarea dureaza mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fara a se dispune o solutie in acea cauza.
Incercati sa solicitati suspendarea procesului in care sunteti chemat in judecata pentru daune in baza art. 413 alin. 1 pct. 1 Cod civil:

Art. 413
Suspendarea facultativă

(1) Instanţa poate suspenda judecata:

1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi;

Daca cererea de suspendare se admite acest proces se suspenda pana la solutionarea plangerii contraventionale, iar ulterior solutionarii acesteia, procesul avand ca obiect daune se va respinge, daca plangerea contraventionala se admite, sau se se va admite daca plangerea se respinge.
Va multumesc insa as vrea sa va intreb ce acte doveditoare trebuie sa prezint instantei? Eu nu am decat nr. de dosar!

Sa solicit sa se depuna la dosar prcoesul verbal in original? Acest fapt cred ca ar fi imposibil intrucat cu siguranta se afla in dosarul cu contestatia mea.

Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Solicitati Judecatoriei, unde este pe rol plangerea contraventionala, un certificat de grefa care atesta existenta acesteia si depuneti acest certificat impreuna cu copii ale procesului verbal contraventional contestat in dosarul privind daunele, alaturi de cererea de suspendare motivata temeinic.
Luati legatura cu un avocat pentru ajutor de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu martorii acuzati de marturie mincinoasa aidu aidu Am depus plangere penala impotriva martorilor care au facut marturie mincinoasa in procesul civil. Am atasat ca dovada inregistrarea audio a sedintei de ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții de lucru judecat provizorie. soluția instanței în cazul admiterii excepției Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Potrivit art. 430, alin. (1) și alin. (4) Cod procedură civilă, ”[i]hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul ... (vezi toată discuția)
Cerere suspendare proces costa332 costa332 Buna ziua, am inceput doua procese dar as vrea sa suspend unul din ele intrucat dupa solutionarea primului voi putea avea o dovada pt al doilea (ca si ... (vezi toată discuția)