avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nepoata directa, omisa la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nepoata directa, omisa la succesiune

Buna ziua!

Va rog mult sa-mi dati o parere in legatura cu urmatoarele:

Bunicii mei paterni au avut doi fii si o fiica. Bunicul a decedat demult. Dupa bunicul, a decedat tatal meu. Dupa tata, a decedat bunica.

Dupa decesul tatei (eu eram minora atunci), unchiul si matusa m-au impiedicat sa o mai contactez pe bunica mea, si au rupt legatura cu mine.

La succesiunea bunicii, unchiul si matusa s-au declarat singurii descendenti directi ai acesteia, iar pe aceasta baza, au mostenit toate bunurile, mobile si imobile ale bunicii (bunicilor, de fapt), din Iasi si Bucuresti. Evident, n-am fost instiintata despre procedura de succesiune. Au trecut cativa ani, si am aflat abia acum.

Ce credeti despre asta? Aveau sau nu aveau unchiul si matusa obligatia de a declara ca mai sunt si alti descendenti directi? Ce risca pentru ceea ce au facut? Pot oare sa afirme ca nu ma cunosteau? Sunt copil unic si legitim si familia ma cunoaste foarte bine, nu exista nici o neclaritate.
Eu am trimis deja notarului o adresa si certificatele "de familie".

Nota: Eu sunt in Iasi, succesiunea s-a facut in Bucuresti.

Va multumesc pentru rabdare!
Hai sa aleg si eu niste figurine
:fight: succesiunile se deschid prin moarte si nu altfel ; reconstituirea dreptului de proprietate pentru teren se face prin cerere la Primarie depusa in termen(cine nu cere inseamna ca nu ii trebuie) ; al saselea barbat din viata fiicei unchiului tau s-ar putea sa fie cel mai fidel prieten sau sot ; unchiul si matusa au declarat la notar ca ei sant singurii mostenitori acceptanti intrucat nepoata (descendenta in linie dreapta ) a ramas straina de succesiune dat fiind faptul ca tutorele acesteia desi i s-a cerut sa isi exercite prerogativele aceasta/acesta nu a inteles sa efectueze procedurile legale ; ...... :(( .
Nu are baza legala sa ceara notarului copii din dosarul de succesiune... Sau, mai bine zis, nu are baza sa obtina!
Poate face plangere la politie, poate face actiune civila si il obtine.
Din 2005 macar nu e prescrisa infractiunea de fals!

Asta cu norocul si cu matusa imi pare o chestiune fara relevanta si legatura...
Rozi, as fi multumita si doar daca unchiul meu ar fi luat la intrebari pentru fals in declaratii!
Altfel, am ajunge cu totii sa credem ca putem comite orice ilegalitate, si daca o tainuim suficienta vreme, scapam basma curata, ba chiar si cu felicitari! Am ramane la balcanicul "hotul neprins e negustor cinstit"

Este totusi nostim cum unii se refera la mine, aici, ca si cum eu as fi comis ceva ilegal sau imoral.

Aditabora:Ia sa iau si eu pe puncte:
1. Abia majora in cele sase luni de la decesul bunicii, eu ma ocupam de examene, habar n-aveam ce-i aia succesiune
2. Cerere la Primarie n-am depus, dat fiind ca tata depusese cerere cu putin timp inainte de deces, si dupa decesul lui, am primit acasa respingerea cererii, de la Primarie.
3. Unchiul si matusa nu m-au instiintat de succesiune pentru ca nu m-am "instiintat" eu insami, inca nu inteleg ce trebuia sa fac si nu am facut. Concret.
4. Poate se gaseste si o explicatie (legala) pentru faptul ca m-au impiedicat sa vorbesc cu bunica mea.
5. Poate se gaseste si explicatia faptului ca unchiul a declarat la Bucuresti, de fata cu martori, ca s-a judecat cu mine pentru terenul din Iasi (si a si castigat), desi eu pana in prezent nu m-am judecat cu nimeni, si abia acum o luna am aflat ca terenul s-ar putea retroceda.

Avlil, eu nu sunt avocat, sunt translator, si filologii uneori deraiaza in chestii irelevante si fara legatura
In plus, eu fac parte dintre cei care cred in justitia divina, care-si spune cuvantul atunci cand cea umana isi arata limitele.

Dar chestia cu plangerea la politie suna logic, daca nu este prescrisa declaratia in fals din 2005.
Acum, sa vad pe ce baze pot sa fac plangere la Politie, pentru ca notarul nu mi-a dat decat un raspuns verbal in privinta declaratiei in fals, si banuiesc ca Politia va dori probe mai solide.

Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
Sosetuta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti ... remontil remontil Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Mostenire intocmita ilegal catalin.sm catalin.sm Bunaziua, Situația este in felul următor, tatăl meu a avut un var care a decedat in 2023 (părinti lor fiind frați) care deținea 2 apartamanente in ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara a stii toti mostenitorii SebastianHorvat SebastianHorvat Buna ziua, In noiembrie 2012 a decedat singurul meu var . Dansul nu a avut frati, sotie sau copii. Parintii lui au decedat. Mama lui a avut o sora (mama ... (vezi toată discuția)