avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intermediere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intermediere

Un agent imobiliar a incheiat intr-un singur exemplar ( care a ramas la el) contract de vizionare si contract de intermediere a unei locuinte. Aceste acte intocmite intr-un singur exemplar( persoana care a vizionat locuinta nu a primit nici un contract) sunt valabile? Pana acum persoana care vrea sa cumpere si vanzatorul au fost de 3 ori la notar pentru intocmirea precontractului, deoarece agentul imobiliar nu s-a implicat cu nimic in perfectarea actelor, el asteptand doar comisionul. Este corecta astfel de atitudine? Exista vreo cale legala de a intocmi actele fara a-i mai da comisionul?
Cel mai recent răspuns: lazarlivia , utilizator 21:37, 26 Iulie 2014
nu e corecta, iar contractul semnat intr un singur exemplar este lovit de nulitate... opinia mea este sa nu i mai dati comisionul
Un contract se semneaza intre 2 parti iar fiecare parte trebuie sa detina cate un exemplar in ORIGINAL. De acord cu @petre.enche sa nu ii platiti comisionul, indicati-

Ordonanţă nr. 21/1992 (actualizata la data de 27/12/2008)
privind protecţia consumatorilor

Art. 9^3. - În cadrul contractelor încheiate cu consumatorii, furnizorii de servicii financiare sunt obligaţi să respecte următoarele reguli:
a) contractele vor fi redactate în scris, vizibil şi uşor de citit, cu o mărime a fontului utilizat de minimum 10, pe hârtie sau pe alt suport durabil, în cel puţin două exemplare, fiind remis câte un exemplar original fiecărei părţi.

Citi cu atentie prevederile art. 9^4 la art. 9^11 cu privire intermedierile imobiliare.

[ link extern ]
Va multumesc.
Conform carui act contractul semnat intr- un singur exemplar este lovit de nulitate? Ordonanta despre care ati mentionat este ultima referitoare la acest subiect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Precontract de vizionare - legal sau santaj montecassino montecassino Am insotit-o pe prietena mea sa vizioneze un apartament intalnindu-ne cu un agent imobiliar. Acesta ne-a spus ca este obligatoriu sa semnam un precontract de ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament pongracz pongracz Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am ... (vezi toată discuția)