avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vizionare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vizionare apartament

Buna ziua, daca am incheiat un contract de vizionare cu o agentie fara a plati sau incheia alt contract de rezervare pe un apartament specificat ex:1 si am cumparat un alt apartament in acelasi imobil , agentia imobiliara are dreptul de a mi cere comisionul de 2 % daca nu mai este in cauza ap. 1 pentru care am incheiat contarctul de vizionare ?
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2015
pongracz, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:07, 1 Septembrie 2015
Trebuie sa cititi cu atentie clauzele contractului incheiat cu agentia imobiliara.
Contractul de intermediere se incheie doar pentru locuinta pentru care se finalizeaza tranzactia imobiliara prin agentie.
Daca nu exista o clauza de exclusivitate pentru tot imobilul nu aveti de ce sa latiti comisionul.
Atentie, orice comision de intermediere se plateste numai dupa finalizarea tranzactiei. In cazul in care tranzactia nu se finalizeaza nu aveti nicio obligatie fata de agentie.

Ordonanta 21/1992
Art. 9^9. - Agenţia imobiliară nu poate solicita din partea consumatorului plata comisionului în oricare dintre următoarele situaţii:
a) când între consumator şi agenţia imobiliară nu este încheiat un contract de intermediere;
b) când contractul de vânzare-cumpărare/închiriere nu s-a încheiat;
c) când contractul nu are stipulată clauza de exclusivitate, iar tranzacţia s-a realizat fără participarea agenţiei imobiliare

art. 9^4 - 9^11 - intermediere imobiliare
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)
Probleme agentii imobiliare MaraRoxana MaraRoxana Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este corect ca un agent imobiliar sa treaca in anexa doar strada si numarul strazii si sa nu precizeze nr.apartamentelor ... (vezi toată discuția)