avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul conditii speciale si ani crestere minori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul conditii speciale si ani crestere minori

Buna ziua,

Am o situatie un pic confuza privind decizia de pensionare si v-as ruga daca puteti sa imi dati un sfat. Am primit decizia de respingere a cererii de pensionare si nu inteleg de ce, mentionez urmatoarele:
1.data inscrierii la pensie:06.02.2009
2.varsta la data inscrierii la pensie : 54 de ani si 10 luni
3.reducerea varstei standard de pensionare :
-datorita conditiilor speciale si deosebite de munca :4 ani si 6 luni
-datorita copiilor crescuti pana la 10 ani: 2 ani
4.stagiul de cotizare realizat este de : 33 ani 7 luni 19 zile
Mi se comunica faptul ca :Varsta la data inscrierii la pensie este mai mica decat varsta standard de pensionare, redusa corespunzator numarului de copii nascuti si crescuti pana la 10 ani; De asemenea, varsta la data inscrierii la pensie este mai mica decat varsta standard, redusa corespunzator conditiilor speciale si deosebite.
Va rog frumos daca se poate sa imi dati un sfat la aceasta situatie. Din ce am calculat reiese ca sunt in drept sa ies la pensie. Va intreb daca se cumuleaza la reducerea varstei standard anii de conditii speciale si anii de crestere a copiilor sau se iau separat in considerare? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 17 Mai 2009
Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare dupa cum urmeaza:
- cu un an - pentru 3 copii;
- cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.

Aceasta reducere a varstei nu poate fi cumulata cu o alta reducere prevazuta de prezenta lege sau de legile speciale. Varsta de pensionare redusa astfel nu poate fi mai mica de 55 de ani.

Din datele furnizate ar reiesi ca sunteti nascuta in Aprilie 1954.
In acest caz, va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2014 luna Ianuarie la virsta standard de pensionare de 59 ani si 9 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 14 ani si 6 luni . Stagiul standard complet de cotizare este de 29 ani si 6 luni.

Pentru ca ati nascut mai mult de 4 copii beneficiati de o reducere de 2 ani a varstei standard de pensionare ... 57 ani si 9 luni.

Pentru ca ati lucrat in conditii deosebite de munca beneficiati de o reducere de 4 ani si 6 luni .... 55 ani si 3 luni.

Prin urmare, veti putea iesi la pensie la implinirea varstei de 55 ani si 3 luni ... adica in iulie 2009.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? alinabad alinabad IN MAI IMPLINESC 55 DE ANI. AM 3 COPII. CEI DE LA CASA DE PENSII MI-AI-U CALCULAT VECHIMEA SI MI-AU SPUS CA AM 35 DE ANI SI 2 LUNI. CAND POT IESI LA PENSIE? (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)
Pensie partial anticipata Elena I. Elena I. Puteti sa ma ajutati si pe mine va rog.Mi-a fost refuzat dosarul pentru pensia partial anticipata ,desi am varsta de 54 de ani 4 luni , am crescut 4 copii si ... (vezi toată discuția)