avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum se poate utiliza asigurarea de viata intr-un ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum se poate utiliza asigurarea de viata intr-un contract de leasing

buna ziua,
o persoana care a contractat un leasing auto a avut un accident (cu un alt autoturism),
fapt care a dus la imposibilitatea de a gasi un loc de munca.Mentionez ca la momentul accidentului era in cautarea unui loc de munca,tocmai il pierduse pe cel anterior.In contractul de leasing are o asigurare de viata care prevede ca acopera anumite riscuri-deces,incapacitate de munca totala sau partiala ,somaj,
In ce conditii poate folosi aceasta clauza avand in vedere ca accidentul s-a produs in 2012 ,iar el nu a mai platit ratele de atunci ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:28, 28 Iulie 2014
Asigurarea poate fi utilizata in conditiile in care merge la asigurator si il informeaza cu privire la accident.

Daca nu a intreprins nicio actiune in acest sens timp de 2 ani ce asteapta? Sa se duca vecinii sa ii anunte asiguratorul?

Scrie in cuprinsul contractului de asigurare care sunt obligatiile partilor in cazul producerii unui eveniment care este acoperit de asigurare! Probabil ca nici nu a citit contractul de asigurare.

Cu documentele emise de autoritati (politie, parchet) sau institutiile sanitare (spitale, medicina legala) merge la asigurator si deschide dosar de dauna.

Trebuie vazut daca riscurile sunt acoperite si in cazul in care se accidenteaza din vina lui sau este vinovat de producerea accidentului ca urmare a consumului de alcool.
De exemplu, in caz de deces nu se acorda despagubiri daca decesul a survenit ca urmare a vointei asiguratului.

In 3 ani se prescrie dreptul de a solicita despagubiri.
În cazul contractelor de leasing, beneficiul poliței este în favoarea firmei de leasing. Așa prevede contractul de leasing. Deci utilizatorul doar plătește acea asigurare dar nu beneficiază de vreo despăgubire în caz de accident. Verificați contractul de asigurare și vă veți convinge.
Nu ați mai plătit nimic și nici firma de leasing nu v-a cerut nimic deoareceei au încasat asigurrea pentru dauna asigurată.

Dacă ați fi vrut să beneficiați de o asigurare personal, trebuia să încheiați una separată de cea care s-a încheiat în favoarea firmei de leasing.
Asigurarea de viata nu acopera pagubele produse vehicului ci ale persoanei.

Nu este posibil ca politia de viata sa fie cesionata in favoarea firmei de leasing ci doar CASCO sau RCA.

Daca persoana decedeaza atunci firma de leasing incaseaza polita??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare de viata oana_i oana_i Buna ziua! Am un contract de credit incheiat pe o perioada de 5 ani, insotit de o polita de asigurare de viata pt beneficiarii de credite. Beneficiara ... (vezi toată discuția)
Raspundere rca machis machis Soferul unui autobuz pune o frână puternică şi o persoană cade în interiorul salonului şi se accidentează, îşi fracturează un braţ. Societatea de ... (vezi toată discuția)
Ce acopera rca iustinian13 iustinian13 daca cineva are o asigurare de viata si decedeaza in urma unui acident auto, asiguratorul rca va despagubii asiguratorul politei de viata pentru suma ... (vezi toată discuția)