avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu dezvoltatorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu dezvoltatorul

Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este racordat la toate utilitatile,gaz,curent,apa.Avem fiecare in casa centrala termica si acum la toti locatarii ne-a venit de la gaze o factura de 225 lei pe numele dezvoltatorului,dar pe fiecare apartament in parte care reprezinta instalarea contoarelor de gaz si racordarea pe holuri.De asemenea cind a venit ISCIR sa ne dea drumul la centrala am mai platit 150 lei fiecare.Intrebarea mea este: acesti bani si cei 150 lei si cei 225 cine ar trebui sa ii plateasca ?noi ca locatari sau dezvoltatorul? Logic mie mi se pare ca dezvoltatorul,pentru ca eu i-am platit in pretul apartamentului toate racordarile.Daca apartamentul nu era racordat nu il cumparam sau ii dadeam mai putini bani.Credeti ca daca ne angajam un avocat si il somam pe dezvoltator sa plateasca acesti bani avem sorti de izbinda?
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 11:43, 28 Iulie 2014
Mai cititi odata contractul. Cel mai probabil dezvoltatorul s-a obligat sa va aduca utilitatile ' la usa' . Mai departe este problema Dvs.
racordarea la gaz , adica contactul este pe numele dumneavoastra , deci , este ok.
ISCIR -ul ,face verificarea racordarii centralei termice pe gaz , si emite factura pe numele titularuli contractuli cu cei de la gaze....deci , iar este ok .
dezvoltatorul nu mai are treaba cu apartamentul din momentul vanzarii si preluarii utilitatilor de catre noul proprietar .
La momentul cind ISCIR a facut verificarea racordarii centralei la gaze nici un locatar nu avea contract la gaze si nici acum nu au toti.Chiar nu le da voie GDF-SUEZ sa faca contracte pina cind nu platesc factura de 225 lei pe numele dezvoltatorului. Contoarul de gaze este la usa,pe hol nu in casa.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
ADINABODESCU, utilizator
contorul de gaze se pune pe hol , in afara apartamentului . reprezentantul societatii care face verificarea ISCIR , nu venea sa faca , doar asa ca a vrut el . el reprezinta o societate care are parteneriat cu GDF . a fost trimis chiar de GDF....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema contor gaz - dezvoltator NicuGrimm NicuGrimm Salut, A mai fost pusa de cateva ori intrebarea aceasta, insa niciodata cu toate variabilele pe care le avem noi. Ideea este urmatoarea: Am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Centrala termica Zsozsoka Zsozsoka Buna ziua! Ám dori sa intalam o centrala Termica dar nu ám act de intabulare ,Care ár fi solutia pt aprobarea instalatiei? (vezi toată discuția)
Instalarea centralei termice lavitahi lavitahi Buna ziua, M-am mutat recent intr-un apartament din bloc nou construit in Cluj-Napoca. De la 1 octombrie pana in 20 noiembrie nu am avut gaz metan fiind ... (vezi toată discuția)