avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare medicala

am 58 de ani
am 30 ani si 8 luni de munca
din acesti sunt 15 ani si 1 luna de Grupa 2
sunt bolnav si ma pot pesiona medical
Intrebare: nu stiu daca aceasta perioada este suficienta ca sa nu am penalizari. Nu stiu daca la aceasta situatie s-ar lua in considerare stagiul militar de 9 luni si facultatea de 5 ani, in asa fel incat sa rezulte un final de 30A8L+9L+5A=36Ani si 6 Luni.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:01, 29 Iulie 2014
Indepliniti conditia de stagiu complet.
Nu aveti nevoie de stagiu potential.
Pensia va fi calculata ca si cea de limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate si stagiu militar in calculul conditiilor de pensie la limita de varsta GabrielDabu GabrielDabu Buna ziua Sunt nascut in martie 1956 Dupa terminarea liceului (1975) am intrat la facultate, am satisfacut stagiul militar 9L (TR) pana in 1976 si intre ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate soimumircea soimumircea Am un stagiu de cotizare efectv de 33 ani si 4 luni.Am facut facultatea la zi 5ani,si stagiul militar cu termen redus de 9 luni (inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Grupa i si ii de munca tiberiu1001 tiberiu1001 Buna ziua!, Am lucrat in grupa a-II-a si grupa I de munca 10 si respectiv 20 de ani in prima perioada am fost recrutat militar 1,5 ani. 1.Aceasta perioada de ... (vezi toată discuția)