avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reprezentantul/reprezentantii salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reprezentantul/reprezentantii salariatilor

O institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare, finantat din venituri proprii si care mai are doar 50 de salariati), nu are sindicat. De cati reprezentanti ai salariatior este nevoie pentru negocierea Contractului colectiv de munca si care sunt prevederile legale care precizeaza acest lucru ?
Multumesc
Mircea
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 30 Iulie 2014
Nu stiu sa existe o reglementare in acest sens. Cred ca 3, cel mult 5 reprezentanti ar fi suficienti.
Numarul de reprezentanti alesi ai salariatilor se stabileste de comun acord cu angajatorul, in raport cu numarul de salariati ai acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitatea sindicatului dorina58 dorina58 Buna ziua , am o mare dilema , fac parte dintr-un sindicat constituit in anul 2007 pe structura mai multor institute de cercetare care sunt sub aceeasi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca LITERA LITERA Avem un de negociat un contract colectiv de munca la nivel de unitate fara sindicate reprezentative,dar cere s-au afiliat la o federatie sindicata la nivel de ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca valexandra valexandra In urma unui control de la ITM la inceputul lui 2012, ne-au sesizat ca nu avem contract colectiv de munca deoarece avem peste 21 de angajati ( respectiv 63). ... (vezi toată discuția)