avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare loc de munca

Buna ziua.
Problema mea suna cam asa, sunt angajata la firma unde lucrez de vreo 6 ani, in ultimi 2 ani m-am transferat pe acelasi post de la un punct de lucru la altul al societatii, persoana care ocupa acest post aici fiind in CCC. Acum urmeaza sa se intoarca la munca, dar nu este dorita si nici eu nu pot sa ma intorc la vechiul punct de lucru. Ce solutii ar fi in acest caz? ambele contracte sunt pe perioada nedeterminata, si al meu si al iei. I se poate oferi postul similar de la celalat punct de lucru, care se afla in alt judet si nu-l va accepta.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 1 August 2014
@ nramona

1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, salariata are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului salariatei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a o primi inapoi.

3. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Multumesc de raspuns, dar tot nu-s lamurita pe deplin.Stim ca suntem obligati sa o primim daca doreste sa se intoarca, dar o putem transfera unilateral pe un post similar, dar in alt judet. Sau suntem obligati sa o primim la punctul de lucru cu care are incheiat contractul? Mie asta nu-mi este clar.Ideea e ca avea sa fie concediata daca nu intra in CCC, fiindca nu-si respecta atributiile, asa ca nu am vrea sa o primim si o alternativa ar fi sa-i oferim un post similar in alt judet daca se poate, fiindca in mod sigur nu l-ar accepta.
Nu aveti cum s-o transferati in alt judet, intrucat nu mai exista notiunea de transfer in Codul Muncii.
Postul detinut de salariata dinainte de intrarea in CCC mai exista?
Da , exista. si e ocupat de o persoana angajata in societate pe acelasi post, dar la alt punct de lucru si chiar dinaintea doamnei in CCC si care a cerut transferul la punctul de lucru de care vorbesc.Nici contractul acesteia nu-i pe perioada determinata si totusi aici nu-i decat un singur post.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
nramona, utilizator
Daca exista atunci acesta trebuie sa-i fie acordat mai intai si apoi in caz de desfiintare sa i se ofere un loc de munca echivalent.

Este ceva care nu se leaga? Exista postul, dar este ocupat de o alta persona dinainte de a intra salariata care ilocupa in CCC?

Alte discuții în legătură

Revenirea din ccc raduionela raduionela Urmeaza sa revin la lucru din ccc,si am fost informata de sef, ca postul meu s-a ocupat si e posibil sa ma trimita la alta sucursala in localitatea ... (vezi toată discuția)
Concedierea salariatei revenite din concediu crestere copil ianasi claudia ianasi claudia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: salariata X a intrat in concediu crestere copil in anul 2010, concediu pe care l-a prelungit anual ... (vezi toată discuția)
Revernirea dupa concediu crestere copil Marinelag Marinelag Buna ziua, Avem o situatie in care una dintre angajate trebuie sa revina la serviciu in septembtie, dupa 2 ani concediu crestere copil. Angajatorul insa, nu ... (vezi toată discuția)