avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii sanatate

Persoana fizica, proprietara a unu ha de vie plateste impozit pe venit anual si contributii de sanatate, conform prevederilor legale.
In conditiile in care nu este salariata si nu mai are alte venituri, persoana respectiva are calitate de asigurat si poate beneficia de spitalizare si medic de familie?
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 12:25, 2 August 2014
Pentru plata contributiei de sanatate s-a facut contract de asigurare cu casa de sanatate. Bineinteles ca persoana respectiva este asigurata cu toate drepturile, poate avea medic de familie si beneficiaza de servicii medicale ca orice alt asigurat.
Se va solicita de la casa de sanatate adeverinta de asigurat, cu aceasta se va prezenta la un medic de familie pentru inscrierea pe listele sale. O copie de adeverinta se va prezenta si la orice consultatie la un medic specialist sau la internare in spital.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care nu are asigurare de sanatate (locuieste la tara si nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Asigurari medicale camicosa camicosa sant insarcinata in 8 luni si nu lucrez deci nu am asigurare medicala.Am platit pana acum toate analizele necesare.Cum sa procedez sa nu platesc spitalizarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate Violeta V Violeta V Nu am venituri...nu mi-am permis sa merg la analize si nici la casa de asigurari cu hartia de la medic specialist in vederea inscrierii cum ca sunt ... (vezi toată discuția)