avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizari

Buna seara
Am inplinit la data de 06.03.2014 varsta de 63 ani. Am lucrat incepand din anul 1969 pana in anul 2010 cand m-am inbolnavit (neoplasm mamar)si am fost pensionat pentru boala cu gradul 3 avand dreptul la munca cu o jumatate de norma respective 4 oare. Am fost in concendiu de boala din data de 5 septembrie 2010 pana la 1 aprilie 2011 dupa care am fost agajat cu o jumatate de norma cu care lucrez si in ziua de astazi.la aceasi intreprindere.
Am dreptul la pensie limita de varsta la 01.06.2016 si la pensie anticipate fara penalizare la 01.04.2015.
Dupa 1 ianuarie 2015 se fac reduceri circa 10 suta din personal si sant vizati cei nascuti incepand cu cei din 1951 1950 1949.
Intrebarea este ca eu care sant nascut din 1951 si sant pensionar de boala si lucru cu o jumatate de norma am vre-o reglementare legala care ma apare de disponibilizare fata de ceilalalti colegi de varsta mea pe carei disponibilizeaza?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 2 August 2014
lunguilie a scris:

.....
Intrebarea este ca eu care sant nascut din 1951 si sant pensionar de boala si lucru cu o jumatate de norma am vre-o reglementare legala care ma apare de disponibilizare fata de ceilalalti colegi de varsta mea pe carei disponibilizeaza?
Va multumesc

Nu exist niciun act normativ care sa prevada o astfel de reglementare in sensul mentionat de dvs.

In schimb, criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere pot fi prevazute la nivel de angajator incontractul colectiv de munca aplicabilsau in reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de cotizare - persoana cu hadicap grav laur1979 laur1979 buna ma numesc T l nascut in mai 1979 am 31 de ani si de 3 ani jumate sant blonav cu hadicap grav am vechime 6 ani jumate in cartea de munca este de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie acinom acinom Buna ziua, Sunt nascuta in iunie 1951. Intre 1972-1996 am lucrat cu timp normal de 8 ore pe zi.(24 ani) Intre 1996-2003 am fost pensionata pe caz de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza varsta de pensionare? Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza varsta de pensionare, ma refer la tebelul din lege de unde tregem concluzia ca la ora actuala femeile pot ... (vezi toată discuția)