avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neacordarea majorarii salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neacordarea majorarii salariale

Buna ziua

Este legal sa refuzi majorarea salariului unui angajat in conditiie in care toti angajatii firmei au primit majorari?
Mentionez ca si cei care ocupa aceeasi functie au primit moajorare ,motivul invocat de sefi este ca nu vreau sa prestez si alte munci pe langa cele din fisa postului si ca este dreptul dansilor sa nu imi acorde majorare ,restul colegilor presteaza doar munca pe care o au in fisa postului.
Decizia dansilor este una legala ,abuziva sau discriminatorie la adresa mea ?

Va rog mult sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Shakur28 , utilizator 16:08, 2 August 2014
Daca majorarea salariului celorlalti nu s-a facut ca urmare a unei negocieri colective unde sa se fi decis acest lucru, atunci nu este obligatoriu sa va mareasca salariul si dvs.
Adica seful ma poate presa sa prestez si alte servicii ce nu tin de fisa postului meu doar pentru a primi majorarea de salariu, nu am abateri disciplinare si mi-am indeplinit si atributiie de serviciu, nu cred ca este corect ca eu sa fiu universal in firma pentru a primi majorarea sau pentru a nu fi dat afara.
Din cate stiu eu in firma sunt niste categorii de salarizare, daca baremul pentru functia detinuta de mine a crescut nu trebuia sa primesc si eu marirea
Aplicarea discriminatorie a unor prevederi legale în legătură cu salarizarea unor angajaţi constituie discriminare , fapt ce va indreptateste sa va adresati CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii - sau Inspectiei Muncii.

CNCD - Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
[ link extern ] /

Inspectia Muncii
Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa suciu_diana suciu_diana Buna ziua, ma puteti lamuri si pe mine in urmatoarea chestiune, va rog? O persoana se angajeaza la o firma, insa sta acolo doar 2 saptamani, dupa care ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Ce e de facut??? colmark colmark Ce e de facut, cand dupa 4 luni de munca, ceri o adeverinta de la locul de munca si afli ca nu esti incadrat sub nicio forma legala (muncesti la negru)? (vezi toată discuția)