avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arenda

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu sa se incheie un contract de arenda in conditiile in care o societate ia in arenda teren de la persoane fizice. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:25, 2 August 2014
Art. 1838 din codul civil:
(1) Contractul de arendare trebuie încheiat în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute.
(2) Sub sancţiunea unei amenzi civile stabilite de instanţa de judecată pentru fiecare zi de întârziere, arendaşul trebuie să depună un exemplar al contractului la consiliul local în a cărui rază teritorială se află bunurile agricole arendate, pentru a fi înregistrat într-un registru special ţinut de secretarul consiliului local.

Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cãtre primãrie pentru a-mi comunica date despre o moºtenire anetaaneta anetaaneta Cum trebuie sa formulez o cerere la primarie?, cu privire la o mostenire a4 frati care au un loc si pe care au titlu de proprietate ,dar una dintre surori care ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare Dannna2002 Dannna2002 Buna ziua, Avem semnat un contract de arendare pentru o livada cu 60 de meri pe rod. In contract nu a fost stabilita suma de bani de dat de catre ... (vezi toată discuția)
Teren marietka marietka vreau sa stiu ce lege este pentru terenul agricol care se lucreaza comasat pe mica intelegere ,,eu lucrez terenul tau tu lucrezi terenul meu pentru a putea ... (vezi toată discuția)