In luna februarie 2014 au cazut bucati de gheata de pe acoperisul unei institutii (banca) pe masina mea ce era parcata acolo . Nu am casco iar reparatia a costat cca 3500 lei. Specific ca institutai respectiva nu a facut nimic pentru a curata acoperisul ( in afara de a pune afise in geamuri "atentie ,cad turturi !").
La numeroasele mele solicitari de a fi despagubit am primit raspuns ca NU MI SE CUVINE !
Specific ca posed foto ale masinii avariate in locul de parcare precum si martori (personal al bancii ! si administrator bloc ) care cunosc situatia.
Intrebarea mea : exista baza legala ( Cod Civil ,Normativ al mun Bucuresti s.a.) care sa oblige proprietarul/chiriasul sa curate turturii iar daca nu face acest lucru si determina prejudicii sa achite valoarea prejudiciului ?
Temei legal sa cereti sa fiti despagubit exista, dar luati in considerare ca sunteti in litigiu nu cu o asociatie prapadita de proprietari, ce cu ditai banca! Cel mai bun sfat este sa va angajati un avocat! P.S. Daca va ,,sfatuieste" cineva sa incercati medierea, luati-va gandul! Tot in instanta si tot la serviciile unui avocat veti ajunge, doar ca apeland la un mediator veti mai pierde timp si bani.