avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina avariata de cadere turturi gheata de pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina avariata de cadere turturi gheata de pe acoperis institutie

In luna februarie 2014 au cazut bucati de gheata de pe acoperisul unei institutii (banca) pe masina mea ce era parcata acolo . Nu am casco iar reparatia a costat cca 3500 lei. Specific ca institutai respectiva nu a facut nimic pentru a curata acoperisul ( in afara de a pune afise in geamuri "atentie ,cad turturi !").
La numeroasele mele solicitari de a fi despagubit am primit raspuns ca NU MI SE CUVINE !
Specific ca posed foto ale masinii avariate in locul de parcare precum si martori (personal al bancii ! si administrator bloc ) care cunosc situatia.
Intrebarea mea : exista baza legala ( Cod Civil ,Normativ al mun Bucuresti s.a.) care sa oblige proprietarul/chiriasul sa curate turturii iar daca nu face acest lucru si determina prejudicii sa achite valoarea prejudiciului ?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 11:27, 3 August 2014
Temei legal sa cereti sa fiti despagubit exista, dar luati in considerare ca sunteti in litigiu nu cu o asociatie prapadita de proprietari, ce cu ditai banca! Cel mai bun sfat este sa va angajati un avocat! P.S. Daca va ,,sfatuieste" cineva sa incercati medierea, luati-va gandul! Tot in instanta si tot la serviciile unui avocat veti ajunge, doar ca apeland la un mediator veti mai pierde timp si bani.
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Caderi de zapada de pe acoperisul blocului emannueltm emannueltm Ce lege sau hotatrare obliga concret asociatiile de locatari sa curete zapada de pe acoperisurile blocurilor? Pe multe forumuri apare ca......\\"conform ... (vezi toată discuția)
Masina avariata din cauza caderii de gheata de pe cladire myxfabi myxfabi buna ziua , am si eu o intrebare in urma cu 2 zile de pe blocul unde locuiesc a cazut o bucata de gheata pe masina parcata regulamentar in parcarea blocului ... (vezi toată discuția)