avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatii comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatii comune

Care este temeiul legal exact potrivit caruia in spatiile comune ale unui imobil, unul din co-locatari nu poate ridica o constructie ori nu poate face o reamenajare importanta a spatiului comun?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:23, 3 August 2014
Legea 230/2007 Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.


HG 1588/2007 Art. 13 (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intai acceptul asociatiei de proprietari.
L nr 230/2007 Art. 11


(la data 21-Jan-2008 Art. 11 din capitolul III reglementat de Art. 13 din capitolul II din Norme
Metodologice din 2007 )


(2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietăÑii comune fără a
obtine mai întâi acceptul din partea asociatiei de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gararea unui autovehicul de marfa intr-un loc public traianmusat traianmusat Care este temeiul legal in baza caruia un autovehicul de marfa, apartinator unei societati comerciale, poate fi garat intr-un loc public, ( ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum poate fi scos sau pus la plata un vecin care a ... maarkyM maarkyM Buna ziua, Cum poate fi scos sau pus la plata un vecin care a ocupat o boxa depozitare spatiu comun,plus alti vecini care folosesc doar ei uscatorul(4 ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie uscatorie TM2017 TM2017 Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru transformarea uscatoriei unui bloc in camera \"speciala pentru administrator\" este necesara semnatura tuturor ... (vezi toată discuția)