avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Investire hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Investire hotarare judecatoreasca

Buna ziua

Am o hotarare a judecatoreasca, impotriva careia s-a facut recurs la Curtea de apel Ploiesti. Curtea a respins recursul, iar prin decizia pe care au dat-o scrie ca este definitiva. Intrebarea mea este pt care dintre cele doua fac cerere de investire? Pentru amandoua sau numai pt cea de la Curte in care scrie ca este definitiva? Multumesc.
Pentru cea de la Curte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila ( 15.02.2013), hotararil judecatoresti nu se mai investesc cu formula executorie.
Potrivit art.632 al.2 din c.proc.civ. constituie titluri executorii hotararile executorii prevazute la art.633, hotararile cu executare provizorie, hotararile definitive, precum si orice alte hotarari sau inscrisuri care potrivit legii , pot fi puse in executare.

Prin urmare, hotararea instantei de fond a ramas definitiva prin respingerea caii de atac, astfel ca este suficienta legalizarea hotararii instantei de fond, iar daca aveti si cheltuieli de judecata obtinute in calea de atac pe care trebuie sa le puneti in executare, atunci ambele hotarari este necesar sa le legalizati.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei pentru fiecare exemplar al hotararii,
- hotararea a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotârâri i.c.c.j. BogdanM88 BogdanM88 Bună seara! Hotârările I.C.C.J. (în cauză privind fonduri bănești) sunt executorii, sau le poți pune în executare cf. procedurii generale, după ... (vezi toată discuția)
Termen executare titlu executoriu danflisc danflisc Buna seara, Va cer o parere avizata referitoare la urmatoarea speta ptr a sti cum sa actionez incontinuare. In prima instanta, intro actiune de lichidare regim ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)