avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare sentinta curte de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare sentinta curte de apel

AM fost destituit din MAI dupa ce am fost cercetat conform O.M.AI.400/2004.AM inteles ca acest ordin a fost scos in afara legii....si urmeaza a fi publicat in monitorul oficial......daca atac in instanta.hotarirea curtii de.apel cum ca acest ordin 400 este .constitutional as avea vreo sansa de cistig ...de a ma reangaja.Am fost destituit in 2011.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:28, 6 August 2014
vasilevasilica a scris:
AM inteles ca acest ordin a fost scos in afara legii....si urmeaza a fi publicat in monitorul oficial......

Înțeleg că Ordinul M.A.I. nr. 400/2004 este un act nepublicat în Monitorul Oficial. Asta înseamnă că nu putea face obiectul unei excepții de neconstituționalitate. Spuneți-mi, atunci, ce înseamnă ceea ce ați scris în primul mesaj cu privire la acest ordin? Ce înseamnă că ”a fost scos în afara legii”?
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
acest ordin a.fost.dat in 2004 insa fara a fi publicat in monitorul oficial dar totusi dupa acest ordin au fost cercetati politisti.disponibilizati.Am. inteles ca luna trecuta a fost dat de catre curtea constitutionala ca.act neconstitutional si toti acei.functionari pubici---politisti..jandarmi au.fost disponibilizati.ILEGAL pe. baza unui ordin NECONSITUTIONAL
Este vorba despre constatarea ca neconstituționale a unor prevederi din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, prevederi care se referă și la Ordinul nr. 400/2004. Acestea sunt prevederile despre care Curtea Constituțională a constatat că sunt neconstituționale:
Art. 59
(...)
(2) Procedura cercetarii prealabile se reglementeaza prin ordin al ministrului administratiei si internelor.
Art. 60
(1) Aplicarea sanctiunilor disciplinare se face potrivit competentelor stabilite prin ordin al ministrului administratiei si internelor, dupa expirarea termenului de contestare, prevazut la art. 61 alin. (1).
(...)
Art. 62
(...)
(3) Consiliile de disciplina isi desfasoara activitatea in baza regulamentului aprobat prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

Înainte de orice răspuns, trebuie să așteptați motivarea deciziei Curții Constituționale. Eu nu am certitudini în ceea ce privește câștigarea procesului, așa cum are avocatul cu care ați discutat. Singurul lucru cert este acela că nu vă pot da un răspuns înainte ca decizia C.C.R. să fie publicată în Monitorul Oficial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omai.400.neconstitutional prisleacelmic007 prisleacelmic007 in anul 2011 am fost cercetat disciplinar si destituit din MAI in baza unui ordin OMAI 400 CARE IN ANUL 2014 A FOST DECLARAT neconstitutional de catre curtea ... (vezi toată discuția)
Ordinul o.mai 400/2004 neconstitutional??? MAIDANEZUL MAIDANEZUL Daca acum 5 ani am fost destituit din politie[bacau] dupa ce am fost cercetat disciplinar conform acestui ordin care nu a fost publicat in MONITORU.OFICIAL ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu stefancelmare stefancelmare am fost destituit din politie.in anul 2011 pe baza unui ordin .....OMAI 400 care a fost declarat neconstitutional de catre curtea.constitutionala[ICCJ] in ... (vezi toată discuția)