avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozitul forfetar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozitul forfetar

Buna ziua,
Am o firma infintata din august 2008 fara activitate. Nu am inregistat nici o factura, nu am nici un salariat, nu am deschis activitatea la firma. Am depus decalaratia 100 cu zero la trimestru si bilantul cu zero la sfarsitul anului 2008 si nu imi e clar daca trebuie sa platesc impozitul forfetar si ce solutii pentru a nu plati sunt pentru cazul meu, pentru cazul in care trebuie sa platesc impozit.
Multumesc mult celor care imi vor da un raspuns.
Cel mai recent răspuns: cypy , utilizator 10:56, 22 Mai 2009
madalinab a scris:

am o firma si la 1 mai era dispusa dizolvarea ei si inceprea procedurii de lichidare. Mai trebuie sa platesc impozitul forfetar pana la finalizarea procedurii de radiere?
Am tot auzit pareri si nu stiu daca da.sau nu. odata ce este in dizolvare mi se pare firesc sa nu mai platesc deoarece nu mai desfasor nicio acrivitate, nu?



Din cate stiu, nu mai platiti impozit minim....
Dana R a scris:

Se poate sa trec in hotararea AGA data suspendarii 1 mai si sa depun actele sa zicem pe 25 mai?



Hotararea AGA trebuie inregistrata la ONRC in termen de 15 zile din momentul semnarii ei. Oricum, ca si termen de referinta, nu se ia in calcul data de la care ati trecut in Hotararea AGA ca suspendati firma, ci se ia data la care inregistrati mentiunile...
Conform HG 488/2009:
115. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică societăţilor în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerţului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. În situaţia în care contribuabilii intră în inactivitate temporară în cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului şi data când societatea înregistrează la oficiul registrului comerţului cererea de înscriere de menţiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18 alin. (2) de la data încetării inactivităţii temporare, corespunzător cu perioada din an rămasă până la 31 decembrie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
CLASOR CONSULT, Consilier juridic
De ce trebuie sa suspend activitatea din moment ce nu am deschis-o????
In certificatul constator scrie ca firma nu desfasoara activitatile prevazute in actul constitutiv.
Faceti o mica confuzie intre termeni. Una este sa suspendati activitatea la ONRC si alta este sa nu va desfasurati activitatea... Suspendarea firmei din punct de vedere legal implica faptul ca, societatea se obliga ca o perioada de maxim 3 ani sa nu faca fapte de comert, sa nu aibe venituri sau cheltuieli... Probabil in momentul in care ati infiintat firma, dumneavoastra nu ati cerut sa va autorizeze activitatile inscrise in actul constitutiv si de aceea apare pe Certificatul Constatator faptul ca firma nu desfasoara activitatile inscrise in act.
Inteleg. Cand am infiintat firma am spus ca momentan nu desfasor activitate. In momentul in care urma sa incep activitatea mergeam si deschideam activitatea respectiva la sediul social sau la sediul beneficiarului.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Suspendare temporara activitate srl apd apd buna ziua, ma intereseaza sa aflu care este procedura si etapele de suspendare temporara a activitatii unei SRL (2 asociati, 1 angajat, Bucuresti) pentru o ... (vezi toată discuția)
Suspendare firma MISKI MISKI Buna ziua! Ce pasi trebuie sa urmez pentru a suspenda activitatea unei societati comerciale pe o perioada de 2 ani si 11 luni? Care sunt costurile? Va ... (vezi toată discuția)