avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expirare contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expirare contract inchiriere

Buna ziua !

Anul trecut am semnat un contract de inchiriere 01.08.2013, valabil pana anul acesta 01.08.2014. Eu m-am mutat (la data de 01.08.2014), a fost semnat un alt contract cu proprietarul (persoana fizica) in care eu nu mai figurez, deci totul in regula. Acest nou contract nu a fost inregistrat la fisc. Intrebarea mea ar fi: chiriasii din contractul de anul trecut (care a fost inregistrat la fisc) sunt luati in evidenta ? apar undeva ca fiind beneficiari ai locuintei respective (altundeva decat in contract) chiar daca contractul acum este expirat ?
Cel mai recent răspuns: Catuta000 , utilizator 17:14, 6 August 2014
Nu, nu apar nicaieri.
Nu este nici o problema pentru vechhi chiriasi daca cei noi au un contract neinregistrat la fisc.
Multumesc mult pentru raspuns !

Astazi am declarat ca nu detin proprietate personala si nici nu sunt beneficiara a unei locuinte cu chirie (in prezent) in care sa-mi desfasor activitatea. Deci nu conteaza ca am stat anul trecut cu chirie, la o persoana fizica, cu care am semnat contract (inregistrat la FISC). Ma gandeam poate figurez undeva (FISC) ca am stat cu chirie si mai figurez in continuare chiar daca contractul a expirat. Vreau sa fie totul in regula, pentru ca totusi am dat o declaratie la notar si de asta zic (*la notar nu i-am explicat situatia pe moment, ci dupa ce declaratia a fost facuta.. secretara spunandu-mi ca delaratia se face pentru prezent si nu pentru trecut, deci odata ce contractul a expirat, eu nu mai am nici o legatura).
Avea perfecta dreptate secretare, sunteti in regula ca ati dat respectiva declaratie.

Si daca ar fi inregistrat pe undeva ca ati fost chirias (dar nu este, stati linistit), si sa zicem ca nu s-ar actualiza inregistrarea (din eroare, lene, defectiune la baza de date etc.), asta nu schimba cu nimic lucrurile, ca, in realitate, nu stati in chirie. Bazele de date nu reprezinta realitatea, ci numai o inregistrare.
Aha ! Ce bine ! Multumesc mult. Nu ma prea pricep la chestii din astea.. bine ca e totul in regula. Ideea e ca la mine a fost un pic mai ciudata treaba, pentru ca eu am domiciliu in acest oras (sunt trecuta in contractul de inchiriere a tatalui meu, care are apartament de la stat inchiriat, si prin urmare si adresa din buletinul meu este ca cea a tatalui meu care m-a luat in spatiu) si totusi 1 an am stat in chirie in alta parte, pe baza de contract semnat de parti, dar nu a fost vorba de schimbarea domiciliului in acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inregistrare contract inchiriere la anaf de catre mai multi copropietari florinita florinita Buna ziua, Parintii mei au cumparat un apartament pe care l-au inchiriat, in baza unui contract de inchiriere, inregistrat si la fisc. Intre timp mama a ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie capelo capelo Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca un contract de chirie intre un propietar si un chirias este valabil din punct de vedere juridic, adica cele doua ... (vezi toată discuția)
Chiriasul imi cere declaratia 220 in original pentru decont chirie/e normal? Adina2356 Adina2356 Chiriasul lucreaza in cadrul politiei si pe langa contractul de inchiriere mi-a cerut si declaratia 220 in orginal pentru a i se putea deconta suma pentru ... (vezi toată discuția)