avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divor? -bun propriu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divor? -bun propriu

Dupa12ani de căsnicie am dreptul la apartament dacă a fost bun înaintea căsătoriei? Avem si 2 copii împreună. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 10:10, 7 August 2014
Bunurile dobandite inaintea casatoriei nu sunt comune , proprietate devalmasa.


(regimul acestor bunuri nu a comportat modificari , prin adoptaptarea noului Cod civil).




Daca s-au adus imbunatatiri bunurilor proprii ale sotului, prin intreprinderea de acte de conservare, exista un drept de creanta , pe care il puteti valorifica in termen de 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti privind desfacerea casatoriei prin divort .

(termenul de prescriptie intre soti nu curge , este suspedat).



Succes.
Daca apartamentul a fost dobandit inaintea casatoriei, de catre celalat sot, nu aveti nici un drept. Doar bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. Pentru cei 2 copii veti primi pensie alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri cumparate inaintea casatoriei. pot sa obtin ceva in caz de divort? Yasminuta29 Yasminuta29 Buna ziua.am fost impreuna cu sotul meu aproape 8 ani dar am stat in concubinaj la inceput,primii 4 ani timp in care am construit o casa,am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)