avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Botnita in parc pentru caine metis neagresiv 2014
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Botnita in parc pentru caine metis neagresiv 2014

Buna ziua!
Va rog sa ma imi spuneti daca este obligatoriu ca un caine metis (comunitar adoptat care nu face parte din rasele agresive postate pe site-ul Politiei) sa poarte botnita in parcurile din Bucuresti si in mijloacele de transport in comun.
De asemenea, pungile din plastic sunt suficiente pentru a fi considerate "ustensile" de curatare a dejectiilor?
Pe langa carnetul de sanatate, trebuie sa am si buletinul cu mine cand imi plimb cainele? Dar daca carnetul de sanatate este facut pe numele altui membru de familie?
Cel mai recent răspuns: cocolexa , utilizator 16:19, 7 August 2014
1-Agentii de politie nu au obligatia sa cunoasca toate rasele canine
In special daca este exemplar canin mare,pentru a preintampina situatii neplacute daca plimbati patrupedul in spatiu public,este obligatoriu ca patrupedul sa fie scos la plimbare cu botnita
In mijlocele de transport in comun,este obligatoriu ca patrupedele sa fie transportate cu botnita
2-Pungile de plastic sunt suficiente
3-Este necesar sa aveti la dv document de identitate,dv plimbati patrupedul...
Atentie sporita pentru ca din ianuarie este obligatorie microciparea cainilor,cu schimbarea carnetelor de sanatate si inregistrarea in registrul unic national
Multumesc pentru raspuns!
Este un caine de talie medie (20 kg), vaccinat, microcipat, inregistrat, neagresiv. Pot fi amendata in caz ca nu poarta botnita in parc/pe strada, fiind tinut doar in ham si lesa?
Din ianuarie, agentii de politie vor putea verifica vaccinurile anuale din carnetele de sanatate? Vaccinurile anuale tin de domeniul veterinar, la fel ca rasele canine agresive. Vor fi atunci obligati sa le cunoasca? :hm:
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
cocolexa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv in absența , câine fara botniță KrmenM99 KrmenM99 Dețin un labrador , de 5 ani , ies cu el întotdeauna fara botniță și pentru că legea îmi permite ,dar este și un câine blând Mama a ieșit cu el la ... (vezi toată discuția)
Legile privind proprietarii animalelor de companie contavocat11 contavocat11 Buna ziua, Fiind proprietarul unui caine metis de talie medie(16-17kg),cu varsta de 1 an si 3 luni, am inceput sa ma documentez privind legislatia ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii nepericulosi Denes_Andris Denes_Andris Buna, Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi ... (vezi toată discuția)