avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator Bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator Bloc

De vreo 2 luni de zile intretinerea apare semnata doar de catre administrator. Ce se poate face in aceasta privinta (nimeni nu il are la suflet), plus ca au fost schimbate usa de la camera unde se plateste intretinerea si geamul cu unul termopan dar, surpriza, mai mic cu 20-25 cm, deci a ramas un spatiu liber. Vazand toate astea am impresia ca isi cam bate joc de toti. Ce masuri se pot lua in privinta lui si cine trebuie sa hotarasca daca acestea trebuiau schimbate si bineinteles trebuia ceva scris? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:55, 10 August 2014
De toate cele aratate de Dvs. raspunde com. executuiv in frunte cu presedintele - PUNCT.
Cand administratorul nu are cu cine colabora in cadrul as. prop. , face si el ce stie mai bine sau ce mai poate. Daca nu ar afisa lista de plata ar fi mai bine?

Deci, vedeti care-i treaba cu conducerea, clarificati toate problemele. Daca nu va convine admin-ul, sugerati conducerii sa-l schimbe sau acesta sa-si schimbe comportamentul. El este angajat de catre com. ex., are o fisa a postului (ar trebui sa o aoiba) pe care ar trebui sa o respecte.
Comitetul executiv nu angajeza daca nu are mandatul Adunarii Generale,numai Adunarea Generala hotaraste schimbarea Presedintelui,comitetului executiv,administrator ,cenzor.
@Dorinel_77,
Nu sunt convins de cele spuse...

Observati ce spune @serban_alin85 in postare. Face vorbire numai de administrator, ca semneaza doar el listele de plata, ca a schimbat usa, ca nimeni nu-l prea are la suflet, da?
Mai mult intreaba:
.... Ce masuri se pot lua in privinta lui si cine trebuie sa hotarasca daca acestea trebuiau schimbate si bineinteles trebuia ceva scris?...

Nu zice nimic de AG, de presedinte, de comitet ex. , de angajare sau altceva.
In postarea mea am facut referire chiar la personajele din conducere, altfel cum?
Si ce inseamna in opinaia dvs. ca:

Comitetul executiv nu angajeza daca nu are mandatul Adunarii Generale,numai Adunarea Generala hotaraste schimbarea Presedintelui,comitetului executiv,administrator ,cenzor.

Adica odata ales com. ex., presedintele, comisia de cenzori, AG trebuie sa mai hotarasca/mandateze pe cineva in privinta angajarii administratorului, sau aceasta este chiar atributiunea com. executiv care conduce as. prop. intre sesiunile AG a proprietarilor?
Daca in decurs de 6 luni, trebuie schimbati 2-3 administratori, ce facem? Convocam de fiecare data AG ca sa obtina mandatul? Intreb si eu, poate am ramas in urma cu legislatia!
Dorinel_77 a scris:
Comitetul executiv nu angajeza daca nu are mandatul Adunarii Generale,numai Adunarea Generala hotaraste schimbarea Presedintelui,comitetului executiv,administrator ,cenzor.

Gresit!
Comitetul executiv condus de presedinte angajeaza personalul necesar functionarii si administrarii asociatiei: administrator, casier, contabil, cenzor extern, ingrijitor, fochist...
Adunarea generala alege membrii comitetului executiv (inclusiv presedintele) si membrii comisiei de cenzori. Atat! Adunarea generala nu angajeaza pe nimeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)