avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa prescriere

Daca ai avut un imprumut la o institutie bancara, iar prima restanta s-a inregistrat pe 16.05.2009, executorul judecatoresc mai putea obtine executarea silita a creantei dupa termenul de trei ani? Stiu ca prescriptia opereaza la trei ani de la nasterea unei creante. Respectivul executor a deschis actiune in ianuarie 2013. E valabil termenul? Deja a infiintat poprire. Daca e asa cum cred eu, ce se mai poate face? Multumesc.
In ce temei s-a inceput executarea ? ati fost dat in judecata ?
prescriptia curge de la scadenta nu de la nasterea debitului, daca si asa este prescris faceti contestatie la executare si cereti anularea executarii
A fost inregistrat la Judecatorie Dosar executare pe 2.11.2012, deci dupa prescriere (mai 2012) incuviintare executare silita, actualizat pe 24.01.2013.
Pai se mai poate face acum contestatie la executare? Nu exista un termen? Incuviintarea s-a produs pe 6.11.2012 (Judecatorie)
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
gi-jane2, moderator
avand in vedere faptul ca executarea se face prin poprire puteti face contestatie la executare si acum (contestatie impotriva actelor de executare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii cretzulina_ cretzulina_ Buna seara, In data 08.09.2010 a fost facut un imprumut la un IFN care era scadent in data 01.07.2011. Pana la data scadenta a imprumutului au fost platite ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)