avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Buna ziua,
Va expun urmatoarea situatie:
- astazi am primit documentul prin care sunt informata ca incepand cu a doua zi, incepe sa curga termenul de preaviz de 20 zile pt. ca voi fi concediata din motive financiare, practic tot departamentul in care lucrez.
-pentru anul 2014 am 23 de zile c.o., din care am efectuat 3, am ramas cu 20 pana la finele anului, din care dupa calculele lor raportat la lunile lucrate mai am 13.
-in aceasta perioada de preaviz, mi s-a spus ca pot lua c.o in preaviz , practic mai am 7 zile , dar eu nu stiu daca acele 7 zile sunt calendaristice sau lucratoare?avand in vedere ca e concediere care nu tine de persoana angajatului.
- vreau sa stiu daca atunci cand esti disponibilizat, perioada de preaviz trebuie lucrata 8 ore pe zi, sau doar 4, dar neafectand plata salariala inetgrala.
-intreb aceste chestiuni pentru ca in dep. resurse umane este angajat un domn care nu detine informatii juridice, nu ma pot baza pe ce afirma dumnealui ca este legal sau nu.
in cazul in care mi se pot acorda de catre fdirma sa lucrez doar 4 ore din 8 si sa primesc salariul ca pt. 8 ore, poot cere in scris acest lucru de la directorul general?sau aceasta ar fi trebuit sa fie stipulata in vreun regulament intern.
Practic, daca eu de maine as sta doar 4 ore, ei sunt obligati prin lege sa mi acorde injumatatirea programului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 8 August 2014
@ cosmin20141

1. CO se stabileste in zile lucratoare, astfel aveti de efectuat 7 zile lucratoare de CO.

2. Timpul de lucru, pe perioada preavizului, este cel prevazut in contractul individual de munca. Durata acestuia poate fi redusa numai daca in regulamentul intern / contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului este prevazuta o astfel de dispozitie
multumesc pentru raspuns, mai am o intrebare:ma poate obliga legea sa iau zilele de co neefectuate, in perioada de preaviz, astfel incat sa nu le mai plateasca ca zile neefectuate la final?
Nu va poate obliga nimeni sa va luati CO in perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co anuleaza previzul? gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Sunt angajata de 4 ani la o firma SRL cu contract pe perioada nedeterminata, iar zilele trecute seful m-a anuntat ca vrea sa schimbe \"echipa\" ... (vezi toată discuția)
Demisie - plata zilelor de concediu-?? radu_cucos2006 radu_cucos2006 Buna ziua, se da urmatoarea situatie: Lucrez intr-o SC. de 2 ani si 3 luni, pe data de 1.06.2013 doresc sa demisionez ,urmand o perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Art 65 1 concediu de odihna noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este parerea dvs in cazul in care un salariat este in preaviz dar mai are si concediu de odihna neluat. Con de odihna ... (vezi toată discuția)