avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond RADET prin care asociatia obliga locatarii sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond RADET prin care asociatia obliga locatarii sa plateasca in avans

Buna ziua,

Blocul in care locuiesc are multi restantieri cu sume mari si iarna trecuta ne-a fost oprita apa calda. Au strans bani de la toate apartamentele pentru a strange un avans sa ne dea drumul din nou la apa calda si caldura, am platit si eu acea suma in avans si apoi mi-a fost scazuta la urmatoarea plata a intretinerii. Apoi s-a stabilit in comisie prin voturi sa se faca un angajament de plata in avans in fiecare luna, suma de 40 RON, timp de 18 luni, iar eu si multi alti locatari nu au fost de acord si nu au semnat. Eu nu am nici o datorie la intretinere cu exceptia acestui fond care mi se pare ilegal. Acum sunt in situatia in care asociatia nu imi semneaza procesul verbal de debransare, in conditiil in care debransarea a fost deja facuta de RADET, pe refaratul tehnic mi s-a dat semnatura de la asociatie, iar acum pentru proces verbal nu vor sa imi dea. Intrebarea e daca poate fi legal asa ceva, sa te oblige sa platesti ceva de care nu ai beneficiat in nici un fel?
Cel mai recent răspuns: johnpescarul , utilizator 14:47, 8 August 2014
Este o masura la limita legii din partea asociatiei de proprietari,care are interesul perceperii sumelor dispuse de comitetul executiv cu scopul infiintarii fondului in baza caruia sa se incheie angajamentul de plata cu furnizorul de utilitati
In carul asociatiilor de proprietari ,pentru buna functionare a utilitatilor sunt situatii in care,
cand se inregistreaza debite catre furnizori,pentru acoperirea c/v facturi furnizori/servicii ,se impun masuri care dezavantajeaza proprietarii fara restante
Dar din moment ce mi s-a semnat referatul tehnic de debransare, eu in acest moment sunt debransat in acte de la RADET, angajatii de la radet au efectuat debransarea, au completat hartiile si acum cei de la asociatie nu imi semneaza procesul verbal de constatare pentru ca nu le-am platit niste sume in avans pentru ceva de care nu am beneficiat si in acest moment nu sunt restantier. Daca acestia la iarna imi pun cote pentru incalzire, pot sa contest aceste sume prin faptul ca sunt debransat, desi ei au luat la cunostinta referatul tehnic dar nu procesul verbal de la finalul debransarii.
Pai daca nu consumi caldura de unde frica asta ca o sa fii obligat sa platesti ?. Esti fricos ?.
Nu e vorba de frica, e vorba de faptul ca la noi in bloc nu sunt repartitoare, incalzirea se calculeaza pe suprafata si daca nenorocitii nu vor sa recunoasca debransarea si imi pun la iarna incalzirea pe suprafata desi sunt debransat, nu e ok. Nu mi se pare corect sa platesc eu in avans pentru altii si sa astept o minune sa imi recuperez banii.
Poti duce caloriferele demontate in biroul administratorei , sa le vada ca sunt reci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Debransare bloc de la caldura din cauza unui restantier crisss2011 crisss2011 Buna ziua Astazi am aflat, in luna octombrie ,ca blocul nostru a fost debransat de la caldura din cauza unui restantier.Blocul are apa calda iar pe ... (vezi toată discuția)
Debransare rau-platnici de la utilitati te055 te055 Locuiesc intr-un imobil cu contorizare separata pentru fiecare apartament a apei calde, apei reci si incalzirii. Imobilul are centrala proprie. Sunt multi ... (vezi toată discuția)