avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la plata intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la plata intretinerii

Buna ziua,
Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a intretinerii de catre un locatar.Astfel zeci de familii bun platnice sunt la mana unui singure familii care nu-si plateste de ani de zile datoriile legale.Din discutia cu administratorul asociatiei am aflat ca respectiva familie este data de circa 2 ani de zile dar procesul s-a tot amanat...Cum procedem in acest caz pt.ca e nedrept ca restul familiilor sa sufere din cauza celor rai platnici.Care este temeiul legal care se aplica in acest caz.Poate Radet-ul sa opreasca furnizarea apei tuturor locatarilor?Cum se poate rezolva situatia...Curand e posibil sa ne opreasca si gazele si la iarna cine stie chiar caldura etc...
Cel mai recent răspuns: sandu.53 , utilizator 09:52, 23 August 2014
o intrebare-exista vreo lege care ar proteja totusi proprietarii care nu-si achita datariile in sensul ca daca au un singur apartament si nu vor avea unde locuii ulterior vanzarii casei, nu li se scoate apartamentul la vanzare(executare silita)?
Nu exista nicio lege de protectie.
Daca exista hotarare definiva a instantei pentru plata restantei de acel proprietar, asociatia poate cere executarea silita a acestuia imediat sau o mai poate taragana.

as mai pune o intrebare...am totusi dubii ca administratorul asociatiei de locatari isi desfasoara corect activitatea!ca proprietar membru al asocociatiei cu platile la zi cum pot legal sa sezisez sau sa citesc rapoartele cenzorilor?exista vreo procedura?si daca da,cum se procedeaza!multumesc!
Cenzorul prezinta raportul anual in adunarea generala. Daca ati participat la adunarea generala probabil ca ati luat la cunostinta de raportul de activitate al comitetului, de raportul cenzorului..., s-a pus la vot descarcarea de gestiune...
Daca nu ati participat la adunarea generala ati fost informat prin afisare dupa adunare despre hotararile luate in adunarea generala iar documentele adunarii generale (rapoarte, BVC, procesul verbal...) pot fi consultate oricand la sediul asociatiei. Solicitati presedintelui sa va permita accesul la acestea.
multumesc din nou pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa calda oprita din cauza restantierilor Titirez69 Titirez69 Buna ziua, Am o problema si nu stiu de unde sa incep. In urma cu 2 saptamani a fost oprita apa calda din cauza unui numar de 7 restantieri pa scara ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marinanicolae marinanicolae Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati, In 2007 s-a schimbat administratorul la bloc, bloc comunist cu 100 apartamente. Eu am avut ceva restante pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)