Am lucrat in cadrul unei firme de retail, in 25.04.2009 mi-am depus demisia, iar ultima zi de pontaj a fost 10.05.2009.
Mentionez ca pana in momentul plecarii din firma nu s-a facut inventar, acesta incepand ulterior, nefiind finalizat inca.
Este corect ca acest inventar facut dupa plecarea mea din firma sa fie luat in considerare?
Daca se constata ca exista lipsuri, iar daca garantia lunara care se percepea si ultimul salar (pentru cele 10 zile din luna 05) nu acopera aceste lipsuri, este normal sa mi se ceara sa aduc diferenta de bani?
Pentru lichidare mi s-a spus sa merg luna viitoare dupa 15. Atunci urmand sa imi fie adus la cunostinta rezultatul inventarului, implicit daca va trebui sa "aduc bani de acasa" pentru acoperirea lipsurilor(daca vor fi constatate).
Eu sunt constienta ca vor exista lipsuri in gestiune, intrucat de anul trecut din mai nu a mai fost efectuat inventar (eram angajata in acea perioada), iar in luna decembrie ne-au fost sustrase de pe sala mai multe elecrocasnice de care stia si seful de magazin. La acestea se mai adauga inversari de coduri, sau produse trimise la service, de care nu se mai stie nimic. In consecinta garantia retinuta pe perioada angajarii si salariul pe ultimile 10 zile nu au cum sa acopere aceste lipsuri.
Cat despre atacarea in istanta, desi stiu ca nu au actionat corect, avand in vedere ca ocupa o pozitie fruntasa pe piata de retail, consider ca sansele mele sunt minime.
Rezultatul inventarului ulterior plecarii Dmv , nu va intereseaza.Trebuia sa faca acel inventar cand aveati activitate la ei.Nu au facut-o , nu aveti nici o obligatie sa aduceti bani de acasa.Iar , in ceea ce priveste articolul cu care dmv ati incheiat activitatea este Art 79 alin1.
Nici o retinere salariala sau a garantiei materiale nu se poate face decat in baza unei hotarari definitive si irevocabile a instantei de judecata sau in urma acordului scris al salariatului. Eu zic sa aveti grija si sa nu va dati acordul in scris. Si le solicitati salariul pentru luna mai si garantia materiala, aceasta solicitare sa fie facuta in scris si cu confirmare de primire sau daca o depuneti personal sa aveti un exemplar al dumneavoastra si sa solicitati numar de inregistrare. Daca refuza , adresati-va instantei de judecatasi cu siguranta veti avea castig de cauza.