avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu administratorul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu administratorul

La noi in asociatie suntem obligati sa platim consumul de apa dupa o estimare a lor, timp de trei luni, in a treia luna vine si ia citirea apometrelor, astfel incat in a treia luna se face un fel de regularizare. Am incercat sa merg eu si sa duc citirea lunar dar nu ma ia in seama, tipa si jigneste. Apoi, se poate intampla ca estimarea lor sa fie mai mare decat consumul real, iar eu sa fiu obligata sa platesc trei luni acea valoare mare, chiar daca peste trei luni se"regleaza" consumul; nu mi se pare corect ca ei sa imi dicteze cati bani trebuie sa scot eu din buzunar, eu vreau sa platesc ceea ce consum, atat. Au dreptul sa procedeze asa? se poate sa faca ei ce vor? va rog sa imi indicati vreo lege ceva dupa care functioneaza aceste asociatii de proprietari,sa ma pot documenta si sa pot riposta si eu in fata lor, ca nu se poate.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:22, 11 August 2014
Le puteti cere temeiul in baza caruia fac acest lucru. Legea care reglementeaza infiintarea si functionarea asociatiilor de proprietari este 230/2007.
Dispozitia in vigoare care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari este L nr 230/2007 si norma acesteia de aplicare HG nr 1588/2007 pe care le gasiti la rubrica " Documente utile"
Sunt furnizori care factureaza catre consumatori (asociatie, persoane juridice sau persoane fizice) un consum estimat 2 luni si a treia citeste si regularizeza.
Daca in asociatia dumneavoastra s-a hotarat in adunarea generala acest mod de gestionare a apei, ori s-a decis in comitetul executiv, e in regula. Regularizandu-se, pentru cele 3 luni platiti in total tot atat cat ati plati pentru fiecare luna in parte cumulat.
Dumneavoastra, proprietarii, puteti modifica regulile in asociatiei, dicutand cu presedintele asociatiei si cu membrii comitetului. Ca proprietar, membru al asociatiei aveti dreptul sa participati la adunarile generale, sa candidati si sa fiti ales in conducerea asociatiei, pozitie din care puteti sa contribuiti la gestionarea mai eficienta a asociatiei.

Intr-o asociatie vecina, deoarece furnizorul de energie electrica factura din doua in doua luni (si-atunci o data estima si o data citea), conducerea acelei asociatiii, repartiza cheltuielile cu energia electrica doar din doua in doua luni. Adica pe listele din ianuarie, martie, mai... toti aveau "zero" la energia electrica. Iar in februarie, aprilie, iunie... aveau pe lista de plata consumul pe doua luni. Aveau necazuri si reclamatii mereu pentru ca luna de luna erau fliuctuatii de persoane in apartamente. Intr-o luna erau 3 persoane in apartament si emergia electrica "zero" iar luna urmatoare cand se repartiza costul energiei electrice in acel apartament erau "zero" persoane pentru ca fiind chiriasi, au achitat si-au plecat. Fiind zero persoane la acel apartament figura "zero" lei la energia electrica dar de consumat au consumat chiriasii ce-au plecat... Sigur ca puteau fi si situatii exact pe dos cand veneau 4 persoane intr-un apartament o luna si erau pusi sa plateasca pentru doua luni pentru ca nimereau in luna cand se repartiza...
Asa ca dupa multe reclamatii, comitetul executiv a luat ddecizia de a repartiza pe lista de plata luna de luna costul energiei (estimat sau regularizat), atat in lunile fara facturi cat si in lunile cu facturi.

Discutati in asociatiei, cu presedintele, cu ceilalti vecini si gasiti impreuna solutia cea mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apei la pausal cristinutza_craiova cristinutza_craiova Buna seara, Am apometre montate si la baie, si la bucatarie, insa nu duc citirea lor decat o data la cateva luni, din aceasta cauza mi s-a pus la plata apa la ... (vezi toată discuția)
Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Citire apometre Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care un locatar nu citeste apometrele la sfarsitul lunii administratorul conform legislatiei (asa spune el) calculeaza la pausal.Este ... (vezi toată discuția)