Am primit rechizitoriul dosarului in care sunt inculpat pentru lovire si alte violente art.193NCP. Mentionez ca in momentul in care paratul a facut plangere la politie am fost chemat si am dat o declaratie impreuna si eu si sora mea care a fost la fata locului relatand tot ce s-a intamplat Intre timp reclamantul a scos certificat medico legal cu 1-2 zile de ingrijiri medicale si a pus 2 martori mincinosi care sa confirme ca l-am lovit pentru a cere bani. .In rechizitoriu sora mea nu este mentionata ca martor numai cei ai reclamantului. Totul este bazat pe minciuna urmarind sa obtina foloase materiale .
As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat in continuare,trebuie sa-mi angajez avocat, sa fac o cerere cu privire la legalitatea probelor.ce sa specific in ea si unde trebuie sa o depun.
Sunteti intr-un stadiu destul de avansat. Eu recomand sa angajati avocat pt ca s-ar putea ca nici macar din oficiu sa nu primiti unul (depinde de incadrare). Sunteti probabil in procedura de camera preliminara. Este un moment f important. Acum puteti sa atacati actele de urmarire penala.
Puteti formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Va dati seama ca recomandat este sa va angajati avocat in acest scop, care sa studieze dosarul, nu poate sa va ajute nimeni aici pe forum.