avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare procent din drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare procent din drum de servitute

Buna ziua , am cumparat acum 1 luna un teren intravilan fara drum de servitute.Noroc ca ma invecinez cu un drum de servitute lat de 4 metri al proprietarilor din lotul lipit de mine .Drumul este intabulat si are toate actele ok.Acum intrebarea mea este : trebuie sa cumpar un anumit procent din drumul de servitute de la proprietar? Cat trebuie sa fie acesta , ca sa pot fiu si eu considerat proprietar al drumului ? Precizez ca deschiderea mea la drumul de servitute este de 13 metri , iar lungimea drumului e servitute este de 150 metri .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 11:59, 17 Mai 2009
Am vazut ca ati mai abordat acest subiect pe topic www.avocatnet.ro/content/for... .
In situatia dvs. se aplica dispozitiile Codului civil, art.616 si urmatoarele:
Art. 616
Proprietarul al carui loc este infundat, care nu are nici o iesire la calea publica, poate reclama o trecere pe locul vecinului sau pentru exploatarea fondului, cu indatorire de a-l despagubi in proportie cu pagubele ce s-ar putea ocaziona.
Art. 617
Trecerea trebuie regulat facuta pe partea ce ar scurta calea proprietarului fondului inchis, ca sa iasa la drum.
Art. 618
Cu toate acestea trebuie a se alege trecerea prin locul ce ar pricinui o mai putina paguba acelui pe al carui loc trecerea urmeaza a fi deschisa.

Nu trebuie sa cumparati un procent din drum, ci sa il despagubiti pe vecinul pe a carui proprietate faceti trecerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna drum de servitute? mieluu mieluu ma tot invirt in jurul drumului de servitute in cazul meu. va multumesc pentru informatii. (vezi toată discuția)
Drum de acces kikirika kikirika BUNA,am o casa cu un grajd mare ,ca si cele de pe vremea CAP-rilor,linga mine mai sunt inca doua grajduri care nu au acces de nicaieri pt. ca au fost vindute ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila valabila irinu irinu Buna seara . In anul 1971 printro hotarare judecatoreasca defin.si irevo.sa stabilit anularea unei servituti de trecere pe motiv ca terenul care avea ... (vezi toată discuția)