avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Duplicat certificat de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Duplicat certificat de deces

Buna ziua,

Unchiul meu a decedat in luna mai a.c. Unul dintre mostenitori a luat toate actele civile ale acestuia, desigur, si certificatul de deces.
Deoarece aceasta persoana este capabila de orice, as dori sa redactez, prin notar, desigur, o declaratie de acceptare a mostenirii.
Cu respect va intreb: Pentru a primi un duplicat al certificatului de deces al unchiului meu, de ce acte am nevoie ?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.


Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
ethel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ethel , utilizator 22:47, 6 Octombrie 2014
Eliberarea duplicatelor certificatelor de stare civila se pot solicita la serviciul specializat=
primaria ultimului domiciliu al defunctului sau de resedinta al solicitantului. si se elibereaza la cererea numai a persoanelor indreptatite,respectiv apartinatori,rude,reprezentanţii legali
Sunt necesare act identitate solicitant sau persoana imputernicita, original si copie+ taxa de 11 lei achitată la casieria serviciului de stare civila


Vă mulțumesc pentru răspuns. Cu permisiunea domniei voastre aș dori să vă mai întreb: Nu trebuie să dovedesc faptul că sunt unul dintre moștenitori ?
Bună seara,

Unul dintre moștenitori a inițiat dezbaterea succesiunii. Ne-am prezentat cu toții. Însă, acea persoană care a inițiat dezbaterea succesiunii, a adus doi martori, dar din cauza faptului că un martor avea actul de identitate expirat, s-a stabilit o altă dată privind succesiunea. Cu prima ocazie noi, moștenitorii, la notar, am acceptat moștenirea.
Sora mea trăiește în Ungaria. A venit la termenul stabilit inițial, s-a dus înapoi în Ungaria, însă nu mai vrea să vină la data stabilită ulterior.

În acest caz ce se poate întâmpla ? Trebuie dată în judecată pentru a se dezbate succesiunea ? Sau se poate dezbate fără ea în cazul în care la primul termen a acceptat moștenirea ?

Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2014
ethel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Succesiune abc53 abc53 Am reusit sa fac acea declaratie de acceptare a succesiunii in timp util (in cadrul celor 6 luni)la fel si ceilalti prezumtivi mostenitori(toti santem ... (vezi toată discuția)
Succesiune ogneantavi ogneantavi Am avut un văr primar care a decedat în 24 decembrie 2015. Nu are alte rude decât 4 veri primari. Ce acte trebuie să duc la notar pentru a dezbate ... (vezi toată discuția)