avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pentru 6 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pentru 6 ore

Ce implicatii produce un contract de munca incheiat pentru 6 ore. Mentionez ca de fapt, programul de lucru ar fi de 8 ore.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
fradpatrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 12 August 2014
Daca va afla itm-ul, amenda. Atat, in rest nimic, afara de o eventuala actiune in instanta a salariatului care daca o castiga veti plati din urma.
In cazul unui contract individual de muncă cu timp parţial exista interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract partial de lucru andadeni1 andadeni1 am un contract partial de munca de 2 ore pe zi,iar daca pana acum am lucrat 9 ore pe z ,timp de 10 luni,de la 1 mai 2015 patronul vrea sa lucram 10 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru de 9,5 ore pe zi cu un contract de munca part-time de numai 2 ore pe zi. andadeni1 andadeni1 lucrez de la 1.06.2014, la o societate comerciala cu un contract part-time de numai 2 ore pe zi,și un program real de lucru de 9 ore pe zi.De la data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca andreea83 andreea83 Buna ziua.In prezent lucrez 9 ore pe zi cu un contract de munca de 4 ore pe zi. Intrebarea mea este daca angajatorul este obligat( legal )sa modifice ... (vezi toată discuția)