avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract partial de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract partial de lucru

am un contract partial de munca de 2 ore pe zi,iar daca pana acum am lucrat 9 ore pe z ,timp de 10 luni,de la 1 mai 2015 patronul vrea sa lucram 10 ore pe zi cu acelasi contract.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:42, 2 Mai 2015
Buna ziua,

Si intrebarea dvs care este?
Contractul de muncă cu timp parţial trebuie să cuprindă şi referiri la:
- durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
- condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
- interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

In acest caz, salariatul cu timp partial nu poate efectua munca suplimentara.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul de lucru de 9,5 ore pe zi cu un contract de munca part-time de numai 2 ore pe zi. andadeni1 andadeni1 lucrez de la 1.06.2014, la o societate comerciala cu un contract part-time de numai 2 ore pe zi,și un program real de lucru de 9 ore pe zi.De la data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pentru 6 ore fradpatrascu fradpatrascu Ce implicatii produce un contract de munca incheiat pentru 6 ore. Mentionez ca de fapt, programul de lucru ar fi de 8 ore. (vezi toată discuția)
Contract de munca andreea83 andreea83 Buna ziua.In prezent lucrez 9 ore pe zi cu un contract de munca de 4 ore pe zi. Intrebarea mea este daca angajatorul este obligat( legal )sa modifice ... (vezi toată discuția)