avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichet de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichet de masa

buna ziua,va rog sa ma lamuriti daca intr-o zi de lucru imi iau bilet de voie o ora sau mai multe mi se taie tichetul de masa? mai precis pt cate ore mi se acorda bonul de masa?mentionez ca nu este specificat niciunde.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:20, 12 August 2014
Presupun ca prin "nu este specificat niciunde" vreti sa spuneti ca nu este specificat in regulamentul intern al angajatorului, ori in contract colectiv etc.
In acest caz nu stiu nici eu ce sa zic. In lege nu se specifica nimic, criteriile de (ne)acordare ar trebui sa fie prevazute la nivel de angajator. Daca nu sunt, n-am dupa ce sa ma ghidez.
Cel mai probabil lipsa criteriilor va lucra inmpotriva dvs. intr-un ipotetic litigiu pe acel tichet.
Oricum, ar trebui sa va asiguati ca macar acordare tichetelor etse prevazuta pe vreundeva ...Daca nici acordarea nu este prevazuta, atunic in mod clar sunteti "la mana" angajatorului, ca sa zic asa.
tichet de masa se acorda pt minim 4 ore lucrate pe zi
B-)
maryag a scris:

tichet de masa se acorda pt minim 4 ore lucrate pe zi
B-)


Unde este prevazut asa ceva ?

@ SLDTimisoara
Art. 2 din Normele de aplicare a Legii 142/1998
Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz, vor stabili prin contractele colective de muncă clauze privind acordarea alocaţiei individuale de hrană sub forma tichetelor de masă, care să prevadă:

a) numărul salariaţilor din unitate care pot primi lunar tichete de masă, precum şi valoarea nominală a tichetului de masă, în limita celei prevăzute de lege, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;

b) numărul de zile lucrătoare din lună pentru care se distribuie tichete de masă salariaţilor;

c) criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de condiţiile concrete de lucru în care îşi desfăşoară activitatea unele categorii de salariaţi, de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii.

Verificati daca la nivel de angajator exista astfel de dispozitii.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa conform legii sau preferential? cristina_b cristina_b Daca intr-o firma exista contract colectiv de munca dar nu s-a prevazut nimic referitor la acordarea tichetelor de masa si angajatorul a prevazut intr-un act ... (vezi toată discuția)
Numarul tichetelor de masa Lisaa04 Lisaa04 Se pot acorda mai putine tichete de masa intr-o luna decat zilele care sunt lucrate efectiv? Multumesc! (vezi toată discuția)
se pot acorda preferential tichetele de masa pentru salariatii unei firme private ? Morisca10 Morisca10 Buna seara Se poate acorda preferential tichetele de masa pentru salariati unei firme private , , sau dupa ... (vezi toată discuția)