Daca avocatul v-a spus ca asiguratorul nu plateste decat in baza unei hotarari judecatoresti,inteleg ca actiunea penala este pusa in miscare sau urmeaza sa fie.
Altfel,de ce sa nu plateasca asiguratorul?Este interesat ca partile sa discute amiabil.
Din cate stiu, actiunea penala este pusa in miscare. Problema este ca individul asta face tot posibilul sa traga de timp. Nu se prezinta niciodata cand este citat. La directia cercetari penale, a fos adus cu mandat de aducere dupa luni de zile in care a fentat politistii. Este rau-intentionat si il doare in cot de suferinta mea. Acum, ne-am impiedicat de contraexpertiza. Nu vrea sau nu poate sa plateasca un expert. Procurorul mi-a spus ca nu are ce face, nu ii poate da un termen pentru plata expertizei; de cate ori stau de vorba cu procurorul care se ocupa de dosarul meu, imi spune ca este revoltat de atitudinea individului, dar niciodata nu ia masuri. Totusi, este procuror si are tot felul de "instrumente" la dispozitie, nu?
Acest om,daca il putem numi asa,nu poate trage de timp la infinit.
Intr-o zi se va sfarsi.Cu un avocat alaturi de dumneavoastra o sa obtineti o despagubire care nu inlocuieste ce ati pierdut dar macar va rezolvati problemele financiare.
Puteti obtine si o indemnizatie,cum spunea doamna avocat.
Va doresc un proces scurt si multa putere.
Multumesc pentru incurajari si pentru raspunsuri!
Cand victima unei fapte ilicite a ramas cu o incapacitate temporara sau permanenta de munca(in functie de rezultatele expertizelor medico-legale),prejudiciul cauzat este cert,desi o buna parte din acesta se va produce in viitor(medicatie,ingrijiri medicale,transport efectuat ulterior internarii ca si alte repercusiuni)Trebuie avut in vedere ca in conformitate cu disp.art.998-999 cod.civ. sunt intrunite cele patru conditii pentru acordarea despagubirilor(existenta unei fapte ilicite,existenta unui prejudiciu,legatura de cauzalitate dintre fapta ilicita si prejudiciu,existenta culpei si deci, a capacitatii delictuale).
De asemeni trebuie sa solicitati si daune morale ce decurg din prejudiciile morale cauzate de internarea in spital,interventia chirurgicala,pierderea unui membru, recuperarea fizica si psihica,lunga perioada de imobilizare si de alte prejudicii ce decurg din fapta a carei victima ati fost.Este bine ca aparatorul sa consulte pentru documentare decizia nr.1387/14.02.2002 a I.C.C.J,pe aspectul daunelor morale
Trebuiesc solicitate si administrate cele mai pertinente si utile probatorii,acte,martori,expertize pentru a obtine despagubirile si daunele la care aveti dreptul.
Din nefericire,acestea nu pot compensa gravul handicap pe care il suportati,dar aveti nevoie de acesti bani pentru a reveni in scurt timp cat mai aproape de tot ce este normal nu numai din punct de veder motoriu cat si din punct de vedere psihologic
Va doresc sa fiti cat mai puternic.Fiti sigur ca tot ce vi s-a luat ca urmare a unei intamplari nefericite va va fi returnat sub alte forme.
Tot binele din lume !