avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen de raspuns petitie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen de raspuns petitie

Sper sa fi ales corect sectiunea de forum unde sa postez intrebarea mea.

Ma intereseaza ce se intampla daca o institutie nu raspunde la o petitie adresata. Poate fi tras cineva la raspundere? In caz ca da care ar fi procedura?

Acum cazul concret.

In data de 06/05/2014 am inregistrat o petitie la CNCD (Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii ) prin email. In urma convorbirii telefonice cu reprezentantii CNCD mi s-au comunicat urmatoarele:
termenul de raspuns poate fi de maxim 90 de zile;
este obligatoriu ca petitia sa fie semnata;
Am revenit in data de 09/05/2014 cu petitia semnata si i-am rugat sa imi comunice daca trebuie sa mai fac ceva in privinta acestei petitii pentru a fi luata in considerare dar nimeni nu m-a contactat in aceasta privinta.
Ulterior (cred ca la inceputul lunii august) am revenit telefonic interesandu-ma de raspunsul care trebuie sa il primesc si mi s-a cerut un nr de telefon pentru a fi contactat dar nu s-a intamplat nimic.
In data de 06/06/2014 am primit intr-adevar un raspuns dar am primit la prima petitie (cea nesemnata) precum ca nu indeplineste conditiile necesare pentru a deschide o investigatie.

Nu stiu altii ce fel de experiente au avut dar eu unul numai de astfel de experiente am avut parte: ori nu mi se raspunde, ori raspunsurile date sfideaza orice logica. In teorie avem institutii care ne protejeaza dar in practica nici macar cand le dai toate informatiile necesare (link-uri, capturi de ecran - in caz ca link-urile nu mai functioneaza, descrieri ale faptelor, extrase din lege cu articolele care sunt incalcate) nu reusesc sa obtin decat pierderea mea de timp.

Asa pateste toata lumea sau e vorba doar de "ghinionul" meu?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:52, 15 August 2014
freeelis a scris:

Ati incercat sa le trimiteti sesizarea prin posta recomandata cu confirmare de primire?

Poate va ajuta si acest link :
[ link extern ]

Nu am incercat. Am primit raspuns la email-ul din 06/05 dar la cel din 09/05 care era reply la primul email nu mi-a mai raspuns nimeni.

Anuntul care l-am reclamat eu a fost cat se poate de explicit. Titlul lui era:
Birou angajeaza contabila full time
iar la cerinte aparea:
persoane cu varsta cuprinsa intre 25-35 ani
Anuntul era pe bestjobs
Le-am facut copy/paste la anunt si am inserat si linkul anuntului.
In momentul de fata link-ul nu mai este functional iar daca caut pe site firma respectiva nu imi mai returneaza rezultate.

Mie imi pare a fi un caz ingropat intr-un dosar.

Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca a fost un caz evident, un caz care are circumstante agravante si CNCD pare ca nu face nimic in privinta asta. Ar fi putut inclusiv sa se autosesizeze.

Editare ulterioara:

De fapt inca am mai gasit anuntul pe alt site. Pentru mine intentia este cat se poate de evidenta.

[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 15 August 2014
ContSters256771, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu primesc raspuns la o petitie danaa1 danaa1 Am depus o petitie la o institutie a statului, au trecut peste 50 de zile, nu am primit raspuns. Se poate depune o plangere penala? Ce pot face in acest sens? (vezi toată discuția)
Cncd - interpretare ordonanta 137/2000 ContSters256771 ContSters256771 Ma confrunt si eu cu o problema la CNCD (Consiliul NaŃional pentru Combaterea Discriminarii). Este vorba de o petitie pentru un anunt de angajare in care ... (vezi toată discuția)
Reclamatie functionar public - telefon terminus1 terminus1 Buna ziua, Am sunat la relatii cu clientii la Casa de Asigurari de Sanatate, am fost redirectionat la departamentul abilitat unde am dat peste o doamna ... (vezi toată discuția)