avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Privarea de libertate !
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Privarea de libertate !

Cum se face o cerere pentru Prim procuror in care sa ceri Privarea de libertate ! Va rog lasati+mi si mie o cerere tip ! Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 17:10, 18 August 2014
Vedeti ca va informati din fostul cod de procedura penala, LEGEA Nr. 135/2010 priveste NCPP.
patrascu razvan a scris:

Mda, pana la urma hartia suporta orice.

Se pot face si blaturi.
Daca se face un memoriu si se ignora se poate adresa plangere si la CSM.
Nu cred ca este cazul in speta dar in mod generic multe de tot se pot intampla in Romania...

Ideea este ca persoana are dreptul de a cere ceea ce considera ca este conform legii.

In speta, asa cum am aratat prin aceasta cerere daca exista dovezi se poate dispune masura preventiva de a nu parasi tara.
Este un exemplu suficient pentru logica existentei unor dovezi in sensul pertinetei unei cereri de arestare preventive.
Daca se incalca anumite interdictii si partea vatamata are dovezi se poate ajunge la arestarea preventiva.

Nu confundati ceea ce nu se practica din varii motive...cu ceea ce se poate in concret...si evident daca avocatii au timp de asa ceva.

Ceea ce ar vrea userul de putut se poate dar e multa bataie de cap...si e problema cu timpul.
Decat ca avocatul sa se ocupe de asa ceva mai bine ia alte 3 cazuri...in care pierde mai putin timp...
Ultima modificare: Duminică, 17 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc mult ! Credeti ca prin cererea depusa pentru arestarea preventiva la Parchet se poate lua decizia arestarii preventive ? V-am zis am inscrisuri prin care ei zic ca vor sa plece intr-o tara care nu are acord de extradare cu Romania si iau si laptopul dupa care au savarsit infractiunea cu ei !??
Va multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dosar de la parchet la politie ContSters75393 ContSters75393 Un dosar penal trimis de politie in baza art. 181 CP la parchet este restituit la politie ptr a se reface dosarul in baza la ce se poate cere refacere ... (vezi toată discuția)
3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)