avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infintare firma transport marfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infintare firma transport marfa

Doresc sa infiintez o firma de transport marfa.Detin o autoutilitara de 3,5 tone.
Veau sa am o contabilitate simpla chiar poate fara contabila.
Sa fie platitoare de tva.
Facturile nu vor fi foarte multe.Probabil undeva in jur de maxim 100 milioane lei vechi pe luna
Nu decontez motorina sau piese.Merg cu motorina clientului.
Vreau un sfat.

Faceti PFA daca conduceti dvs. sau Intreprindera individuala da ca doriti sa angajati soferi, dupa care va inregistrati la ANAF ca platitior de TVA .

Daca nu tractati remorca nu aveti nevoie de licente de transport.
Succes
Eu voi conduce masina.
Ce taxe catre stat voi plati?
Pot pune mai multe coduri caen?
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
nastasecornel, utilizator
Buna ziua,
Daca va infiintati pfa sau intreprindere individuala ve-ti avea de plata impozit la stat 16 % din profit si 5.5% la sanatate.
Daca profitul dvs lunar( calculat la sfarsitul anului) este mai mare de 804 lei/luna si nu sunteti angajat in alta parte cu carte de munca, atunci datorati contributie la fondul de pensie.
PFA -urile si intreprinderile individuale datoreaza la sistemul de pensii o contributie de 31,3% din venitul declarat, adica venitul pentru care doresc sa se asigure. Trebuie sa stiti ca, potrivit reglementarilor, acest venit nu poate fi mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, dar nici mai mare de echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Astfel, in 2014, baza de calcul pentru CAS nu poate fi mai mica de 804 lei, dar nici mai mare de 11.490 lei, avand in vedere ca salariul mediu are valoarea de 2298 de lei.

Practic, in acest an, o persoana fizica autorizata trebuie sa plateasca pentru pensii cel putin minim 252 de lei (35% x 2298 x 31.3%), dar nu mai mult de 3596 de lei (5 x 2298 x 31.3%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine(pfa) nu plateste cas in 2014? milan92 milan92 Buna ziua Vreau sa stiu cit este salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat pt. anul 2014. De fapt ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii - pfa cod caen 7112 georgiAnna90 georgiAnna90 Buna ziua, Ma lupt de ceva vreme sa aflu care sunt exact platile la stat pe care trebuie sa le fac lucrand ca PFA cod caen 7112. Cel mai mult ma ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensii - cas pt pfa licaon licaon Buna ziua, Am un PFA la norma de venit, si as dori sa stiu daca este obligatoriu sa platesc pensia la stat sau pot sa inchei o pensie privata, doresc sa ... (vezi toată discuția)